Simona Ivančáková Rôzne

V Poprade už vyrástla novinka tejto zimy: Užite si dosýta Adventné mestečko

V meste už cítiť pravú vianočnú atmosféru. Okrem tradičnej vianočnej výzdoby na čele s vianočným stromčekom sa v meste nachádza niečo, čo tu doteraz nebolo. Tešiť sa môžu najmä ľudia, ktorí si radi vychutnávajú jarmočné dobroty nielen počas jarmoku.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade už vyrástla novinka tejto zimy: Užite si dosýta Adventné mestečko
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Od piatku sa na Námestí sv. Egídia už nachádza novinka tejto zimy. Adventné mestečko vyrástlo v priestoroch zvonice. „V drevených stánkoch pri zvonici bude k dispozícii predovšetkým vianočné občerstvenie,“ uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

V priebehu uplynulého víkendu si tak mohli prví návštevníci zimnej novinky v meste vychutnať nielen varené vínko či vianočnú punč, ale aj pečené klobásky, zemiaky s cibuľkou či restovanú pečienku. V stánkoch vás počas mikulášskeho víkendu privítal personál, ktorý mal na hlave mikulášske čiapky a červené kabáty.

V prípade nepriaznivého počasia sa nemusíte obávať, že budete postávať na daždi či snehu. S jedlom sa môžete skryť v jednom z troch tzv. párty stanov, ktoré radnica zakúpila len nedávno.

Miestnym obyvateľom sa zámer vybudovania Adventného mestečka v Poprade páči. „Ide o príjemné spestrenie predvianočného času. Bola som v meste nakúpiť nejaké vianočné darčeky a popritom sme si s priateľom dali aj restovanú pečienku a vianočný punč,“ povedala Petra, ktorá navštívila mestskú novinku v nedeľu podvečer. Adventné mestečko bude otvorené denne až do 6. januára 2016.

Čítajte tiež:

Kam si skočiť v Poprade tento týždeň: Výber zaujímavých podujatí, ktoré vám pomôžu zatraktívniť váš voľný čas

Vianoce dali do pozoru tatranských lesníkov: Chcú zabrániť nelegálnemu výrubu stromčekov!

V Poprade vzniklo Adventné mestečko: Pozrite sa, čo sa v ňom nachádza!
10
Galéria
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM