Ľubomír Hudačko Správy

V škole vybudujú NOVÚ telocvičňu, slúžiť bude aj pre verejnosť: Koľko miliónov zhltne?

Nová telocvičňa na Gymnáziu T. Vansovej v Starej Ľubovni bude slúžiť žiakom školy počas vyučovacieho procesu a využívať ju bude môcť aj široká verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku V škole vybudujú NOVÚ telocvičňu, slúžiť bude aj pre verejnosť: Koľko miliónov zhltne?
Zdroj: Prešovský samosprávny kraj

Krajskí poslanci odobrili investičný zámer Prešovského samosprávneho kraja (PSK) vybudovať na Gymnáziu Terézie Vansovej v Starej Ľubovni novú telocvičňu. Dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

Prešovská župa chce na výstavbu objektu podľa jej slov využiť vlastné zdroje a zároveň plánuje uchádzať sa o financie aj z Fondu na podporu športu.

Rozpočet projektu je celkovo 2,25 milióna eur.

„Krajská samospráva na investíciu vyčlenila vlastné zdroje v sume 1,15 milióna eur a uchádzať sa chce aj o príspevok z Fondu na podporu športu, a to vo výške 1,1 milióna eur,“ vysvetlila Jeleňová.

Odkiaľ využijú financie

Predloženie žiadosti o tento príspevok, spolufinancovanie projektu zo strany PSK, ako aj jeho 20% predfinancovanie podporili krajskí poslanci na svojom zatiaľ poslednom zasadnutí 17. apríla.

„Pre projekt výstavby novej telocvične na staroľubovnianskom gymnáziu chce prešovská župa využiť financie z Výzvy Fondu na podporu športu vyhlásenej koncom roka 2022. Zameraná je na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry,“ uviedla ďalej hovorkyňa.

Jej cieľom je budovanie nových športových objektov, ako aj skvalitnenie technickej úrovne a existujúcej športovej infraštruktúry.

Aj pre verejnosť

„Dôjde tak k zlepšeniu podmienok na činnosť športovej reprezentácie vrcholového športu a športu ako takého. Fond alokoval na program podľa tejto Výzvy 17,6 milióna eur, pričom maximálna výška príspevku pre jeden projekt je limitovaná sumou 1,1 milióna eur,“ povedala ďalej Jeleňová s tým, že príspevok môžu uchádzači čerpať do konca roka 2025.

Nová telocvičňa na Gymnáziu T. Vansovej v Starej Ľubovni bude slúžiť žiakom školy počas vyučovacieho procesu a využívať ju bude môcť aj široká verejnosť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM