Martin Sýkora Futbal

V skromných podmienkach sa dá robiť futbal na úrovni: Tatranci vyhrali ligu!

Futbalový klub vo Vysokých Tatrách sa môže pochváliť výbornou prácou s mládežou. Dorastenci vyhrali 3. ligu, za čo si vyslúžili odmenu vo forme pamätných dresov.

Ilustračný obrázok k článku V skromných podmienkach sa dá robiť futbal na úrovni: Tatranci vyhrali ligu!
7
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Za posledné štyri roky sa mládežnícky futbal vo Vysokých Tatrách posunul dopredu. Pod majestátnymi končiarmi trikrát zaznamenali postup žiakov do vyšších súťaží, jeden postup dorastencov a ich víťazstvo v 3. lige! „Sezóna bola veľmi náročná, ale úspech a radosť na konci boli o to krajšie,“ uviedol tréner Ľuboslav Kravčák, ktorý viedol dve družstvá – do 15 i do 19 rokov. „Vysoké Tatry vnímam ako svoj druhý domov. Máme výborné podmienky pre futbal nielen čo sa týka areálu, ktorý nám všetky kluby závidia. Ťažšie srdce mám len na dorastencov, ktorí občas vlažnejšie pristupujú k tréningom a zápasom,“ dodal Kravčák. Mládežnícky tréner dáva zverencom všetko. Neraz však naráža na bariéru rodičov.

„Nikdy som nemal nič proti žiadnemu hráčovi, skôr naopak. Snažím sa pomôcť každému,“ pokračoval Kravčák.

Tréner očakáva od rodičov pochopenie a pomoc, lebo bez pomoci rodičov v nižších kategóriách sa na Slovensku futbal robiť nedá. „Túto sezónu mám ako tréner dorastencov v tretej lige za úlohu obhájiť prvé mieste z minulej sezóny, čo však bude oveľa náročnejšie,“ uzavrel tatranský mládežnícky kormidelník.

Zdroj: Dnes24.sk

Pri príležitosti začiatku nového ligového ročníka odovzdal prezident FK Vysoké Tatry Ján Mokoš úspešným chlapcom pamätná dresy, vďaka ktorým nikdy nezabudnú na svoju úspešnú jazdu. „Som rád, že v našom klube nerobíme len futbal. Chlapcov sa snažíme prostredníctvom športu pripraviť na život, na prehry, disciplínu a ukázať im cestu k úspechu,“ konštatoval Mokoš, pre ktorého pripravili taktiež jeden dres – s jednotkou. „O budúcnosť bude v klube postarané len pri poctivej práci s najmenšími žiakmi – v tom vidím zmysel. Za týchto podmienok si myslím, že tatranský futbal bude žiť a o budúcnosť sa tak báť nemusíme,“ uzavrel Kravčák. FK Vysoké Tatry v mládežníckych kategóriách pracuje aj s chlapcami z okolitých obcí. Základňu však tvoria predovšetkým domáci, čo si zaslúži veľké uznanie.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM