Martin Sýkora Správy

V Spišskej Belej začali riešiť problém s parkovaním: Pribudne jednosmerka

Problém s parkovaním riešia vo viacerých mestách. V Spišskej Belej začali riešiť parkovanie na Štefánikovej ulici zavedením jednosmernej premávky vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej Belej začali riešiť problém s parkovaním: Pribudne jednosmerka
Zdroj: Dnes24.sk

O parkovaní rokovalo mestské zastupiteľstvo v októbri, tejto téme sa venovalo aj na ostatnom zasadnutí 21. novembra. Poslanci dospeli k záveru, že definitívne riešenie určia na jar budúceho roka. K uvedenému zámeru bola začiatkom novembra doručená na mestský úrad petícia obyvateľov Štefánikovej ulice, ktorou chceli prehodnotiť navrhované riešenia parkovania. Medzitým mesto dalo vypracovať dva možné varianty riešenia parkovania, t. j. jednosmernej premávky na tejto ulici.

„Samotný spracovateľ oboch návrhov Štefan Labuda odporúčal prijať druhý návrh, v rámci ktorého by jednosmerná premávka bola v smere od domu číslo tri po dom číslo 38,“ informoval primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak.

So zástupcami ulice sa primátor stretol 16. novembra. Obe strany sa zhodli na tom, že je potrebná určitá regulácia parkovania na tejto ulici, nakoľko aj jej obyvatelia majú problém zaparkovať autá pred svojimi domami.

„Uvedené parkovanie a jednosmerná premávka pre autá sa však bude riešiť až na jar budúceho roka a dovtedy bude možnosť zvážiť nasledovné riešenie, a to rozdeliť tento zámer určenia jednosmernej ulice s jednostranným parkovaním na dve etapy a na jar 2017 riešiť len prvú etapu, teda určiť jednosmernú premávku len od čísla domu 19 po dom číslo 38 v smere jazdy zdola nahor. To znamená použiť nové riešenie,“ poznamenal Bieľak.

V rámci tohto riešenia by sa malo parkovať na pravej strane cesty, avšak tak, aby pred vstupnými bránami k rodinným domom bolo zakázané parkovať cudzím vozidlám. Pred každou vstupnou bránou rodinného domu by sa mal vyčleniť priestor o veľkosti jedného pozdĺžneho parkovacieho miesta. „Toto riešenie bude potrebné zamerať priamo na mieste a pokiaľ to bude možné, spustilo by sa uvedené parkovanie v tejto časti ulice. Čas ukáže potrebu riešenia parkovania aj na zvyšnej časti ulice, teda od čísla domu tri po číslo domu 18,“ uzavrel Bieľak.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM