Simona Ivančáková Basketbal

V súboji hviezd zvíťazil Východ nad Západom: Divákov potešili lietajúci akrobati

Najlepší basketbalisti zo Slovenska si premiérovo zmerali sily pod Tatrami. Popradská Aréna sa stala dejiskom prestížneho Súboja hviezd, v ktorom triumfovalo družstvo Východu aj s basketbalistami zo Svitu.

Ilustračný obrázok k článku V súboji hviezd zvíťazil Východ nad Západom: Divákov potešili lietajúci akrobati
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

„Myšlienka zorganizovať akciu v Poprade vznikla niekedy na jar. Mesto Poprad zareagovalo okamžite pozitívne a preto sme sa do toho pustili. Pre tento región sme pripravili jedinečnú akciu a priebeh to dokazuje,“ uviedol dôvod zorganizovať basketbalový All Star Game pod Tatrami prezident BK Iskra Svit Ján Drobný.

Hráči výberu Východu zvíťazili v sobotňajšom exhibičnom Súboji hviezd Slovenskej basketbalovej ligy nad tímom Západu 115:108. Vo víťaznom družstve sa predstavila aj trojica „medveďov“ zo Svitu. Juevol Myles, John Petrucelli a Jerrah Young z Iskry Svit prispeli k víťazstvu Východu.

Hoci v hernej súťaži zvíťazilo družstvo z Východu, tak v individuálnych disciplínach triumfovali hráči Západu. Za najužitočnejšieho hráča duelu vyhlásili BJ-a Younga z mužstva Západu, ktorý bol s 24 bodmi najlepším strelcom stretnutia. Rozohrávač bratislavského Interu zároveň triumfoval aj v súťaži o najlepšieho smečiara. Najlepším trojkárom sa stal Matej Marchyn, krídelník MBK Komárno hájil v sobotu farby Západu.

Najväčšou atrakciou na tohtoročnom All Star Game, okrem samotných basketbalových kúskov, boli slovenskí akrobatickí smečiari Dunking Devils. Tí opäť raz predviedli, že patria k tomu najlepšiemu, čo sa v Európe nachádza. Divákom miestami vyrážali dych s kúskami, ktoré si pre nich vo svojej šou pripravili. Okrem toho sa predstavila aj bubnová šou v podaní Campana Batacuda, tanečné predstavenie Bailadora Dance Group a raper Strapo.

„S úrovňou a priebehom akcie som spokojný. Myslím si, že sme mali možnosť vidieť neobyčajnú akciu, ktorú sme doteraz v Poprade nemohli vidieť,“ uviedol po akcii Drobný. Zároveň priznal, čo ho veľmi nepotešilo: „Bol som presvedčený, že bude vypredané. Problémom bol zrejme termín, kedy sa akcia uskutočnila. V Poprade sa konajú vianočné trhy a dosť veľa ľudí je tam. Na druhej strane si myslím, že všetci, čo prišli do popradskej Arény, tak môžu byť spokojní, pretože celá akcia mala vysokú úroveň.“

A prečo sa v Súboji hviezd predstavilo minimálne množstvo Slovákov? V družstve Západu sa zo Slovákov predstavil len Matej Marchyn, Michal Kožár a Radoslav Rančík. Vo víťaznom družstve to bola tiež zhodne trojica Slovákov: Michal Baťka, Vladimír Hovaňák a Richard Körner. „To je otázka na slovenských hráčov, aby na sebe robili tak, aby sa presadili. Ja osobne nerozlišujem hráčov na slovenských a zahraničných. Rozlišujem ich na hráčov dobrých a slabších,“ dodal na záver jeden z hlavných organizátorov Súboja hviezd Ján Drobný.

Eurovia SBL – Súboj hviezd:

Východ – Západ 115:108

Najviac bodov: Jacobo 18, Baťka a Wisseh po 15 – Young 24, Marchyn 14, Thompson a Alawoya po 12

Eurovia SBL All Star Game 2015
1
Galéria
Súboj hviezd pod Tatrami: Pozrite si atmosféru na palubovke
75
Galéria
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM