Marcel Mojžiš Krimi

V Tatrách sa odohralo nešťastie: Lavína strhla horolezcov, dopadlo to tragicky!

V Tatrách došlo k nešťastiu. Pád lavíny si vyžiadal tú najvyššiu daň. Nešťastie dopadlo žiaľ tragicky. Tu sú ďalšie informácie!

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách sa odohralo nešťastie: Lavína strhla horolezcov, dopadlo to tragicky!
Zdroj: TASR

Život poľského horolezca si vyžiadal vo štvrtok pád lavíny vo Vysokých Tatrách. Informuje o tom webová stránka Horskej záchrannej služby (HZS).

Lavína strhla pôvodne dvoch poľských horolezcov počas lezenia na Západný štít nad Železnou bránou. Záchranárov zalarmoval jeden z nich po páde lavíny z Rumanovej doliny, aj keď sa z nej nemohol samostatne vyhrabať. Bol schopný komunikovať vďaka tomu, že mu zostala hlava nad snehom. Do telefónu uviedol, že má pravdepodobne zlomenú nohu.

Horskí záchranári po tomto oznámení požiadali okamžite o súčinnosť leteckých záchranárov, ktorí zobrali z heliportu v Starom Smokovci záchranára s lavínovým psom. „Poveternostné podmienky boli natoľko nepriaznivé, že sa posádka musela otočiť a vrátiť späť do Starého Smokovca,“ uvádza sa na stránke HZS.

Záchranári postupovali po zemi, a to v dvoch skupinách. Po príchode na miesto vyhrabali prvého horolezca, ktorého zateplili a zároveň začali hľadať druhého. Objavili ho približne 1,5 metra pod snehom. Aj napriek všetkej snahe záchranárov sa ho už oživiť nepodarilo. Zraneného Poliaka transportovali pomocou nosidiel na Popradské pleso a odtiaľ do nemocnice v Poprade.

Čítajte tiež:

V blízkosti nemocnice došlo k tragédii: Žene sa stala osudnou zrážka s autobusom!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM