Monika Vengrínová Hokej

Valentínsky darček: Kamzíci prehrali štvrtý zápas v rade

V Poprade sa dlhé minúty nič nedialo. Na oboch brankárov, Sidora v popradskej a Kalembu v bystrickej, hráči posielali iba propagačné strely. Nakoniec sa diváci dočkali dramatického záveru, keď v poslednej minúte strelili Barani tretí gól a päť sekúnd pred koncom dotiahol Poprad na konečných 2:3.

Ilustračný obrázok k článku Valentínsky darček: Kamzíci prehrali štvrtý zápas v rade
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

V 1. tretine mali oba celky po jednej presilovej hre, ktorú domáci ani hostia nedokázali využiť. Šance sa rodili ťažko, tú najväčšiu popradskú mal T. Sýkora, ale tiesnený neprekonal ležiaceho Kalembu. Na druhej strane poriadne podkuroval prvý útok baranov, najmä Patrick White mohol otvoriť skóre zápasu ešte pred prvou prestávkou.

Hostia sa ujali vedenia na začiatku druhej časti hry. Poprad si nerozumel vo svojom útočnom pásme. K puku sa dostali hostia a Lamper parádnou prihrávkou posadil gól na hokejku Kaduru – 0:1. V 25. minúte Paločkova delovka zazvonila iba na žrď. Kamzíci dlho hľadali recept na pozornú obranu Bystrice. Nájsť ju mohol Paločko, ale výborného Kalembu neprekonal. Bambúchovi hokej na rodnom ľade chutí. Potvrdil to v 36. minúte, keď Sidora prestrelil od modrej čiary. Popradčania už boli v ťažkej pozícii a do konca tretiny už nič na dobre hrajúcich baranov vymyslieť nedokázali.

V 44. minúte už diváci v Poprade dvíhali ruky nad hlavu, ale Adam Lapšanský netrafil odkrytú časť bránky a nechal vyniknúť Kalembu. Následne na konštrukcii brány skončil šikovný teč Luntera pri tlaku hostí. Neistý zákrok pri strelách z diaľky prekvapil inak spoľahlivo chytajúce Kalembu v 51. minúte z hokejky obrancu Daniela Brejčáka. O niekoľko sekúnd sa ocital sám pred bránkou Bystrice Vaic, ale svoju streleckú pozíciu preváhal. V poslednej minúte dostal Poprad posledný úder. Šancu domácich na vyrovnanie definitívne pochoval Petr Kafka. Päť sekúnd pred záverečným klaksónom stanovil konečný výsledok 2:3 junior Štrauch.

Milan Jančuška, tréner Popradu: „Aj dnešný zápas potvrdil naše problémy v koncovke. Máme strelecký kŕč. Snahu chlapcom uprieť nemožno. V rozhodujúcich momentoch nemáme pokoj na hokejkách. Musíme sa s tým vysporiadať. Keď prídu góly, zlepší sa aj hra.“
Miroslav Chudý, asistent trénera Banskej Bystrice: „Čakali sme dnes ťažký zápas. Snažili sme sa plniť taktické pokyny až na dramatický záver, ktorý sme si skomplikovali sami. Čaká nás krátka prestávka, počas ktorej sa pripravíme na zvyšok sezóny. Tri body z Popradu nás tešia.“

HK Poprad – HC'05 Banská Bystrica 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)

Góly: 51. Brejčák, 60. Štrauch – 23. Kadura, 36. Bambúch, 60. Kafka.
Rozhodovali: Konc – Smrek, Korba,
vylúčení: 1:2,
presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0,
1084 divákov

Poprad-Banská Bystrica 14.2.2014
1
Galéria
Poprad-Banská Bystrica 14.2.2014
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM