Hokej

Vandas po predĺžení zmluvy: Striebro je pekné, ale chcem sa tešiť zo zlata

Slovenský hokejista Michael Vandas bude aj v nasledujúcej sezóne obliekať dres HK Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Vandas po predĺžení zmluvy: Striebro je pekné, ale chcem sa tešiť zo zlata
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Tridsaťročný útočník sa s vicemajstrom dohodol na predĺžení zmluvy, informovala oficiálna webstránka klubu.

Hrať so srdcom

Už od detských čias, keď som hral v Poprade a vyhrali sme nejakú medailu, tak sme si s chlapcami hovorili, že chceme vyhrať aj ten veľký domáci titul. Strieborná medaila z minulej sezóny je pekná, ale rád by som sa tešil s Popradom aj zo zlata. Rozhodol som sa zostať doma aj kvôli ambíciám a tiež aj kvôli rodine,“ povedal Vandas po podpise novej zmluvy.

Nedávam si nejaké bodové ciele, základ je hrať obetavo a so srdcom a potom prídu aj tie body. Tiež chcem pomôcť napredovať mladým chlapcom v ich rozvoji. Káder bude opäť silný, dobrá kabína vyhráva titul, takže verím, že sa nám to podarí.

Popradský odchovanec

Vandas odštartoval profesionálnu kariéru v materskom Poprade, následne sa presunul do českej extraligy, kde hral za Vítkovice a Litvínov. Po návrate na Slovensko nastupoval za Zvolen a Slovan Bratislava, odkiaľ sa v priebehu sezóny 2019/2020 vrátil do Popradu.

Celkovo odohral v najvyššej slovenskej súťaži 355 zápasov, v ktorých nazbieral 237 bodov za 96 gólov a 141 asistencií.

Reprezentoval Slovensko na MS do 18 rokov (2009) a MS do 20 rokov (2010 a 2011). „Majky je náš odchovanec, rýchly krídelník s veľkým potenciálom pomôcť mužstvu. Vie byť nebezpečný vpredu a strieľať góly. Preto sme radi, že zostáva doma a veríme, že bude produktívny a pomôže nám k úspechu,“ povedal pre klubový web riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM