Pavol Hrabovský Rôzne

Veľké letné HLASOVANIE: Kde robia najlepšiu zmrzlinu v Poprade?

Sezóna zmrzliny je v plnom prúde a každý z nás už stihol ochutnať letnú pochúťku nielen vo svojej mestskej časti, ale aj na potulkách Popradom. Kde ju podľa vás robia najlepšie?

Ilustračný obrázok k článku Veľké letné HLASOVANIE: Kde robia najlepšiu zmrzlinu v Poprade?
Zdroj: Pixabay.com

Pistáciová, maková, šmolková, kávová, lesná zmes, či overená klasika v podobe čokoládovej. Každý z nás má rôzne preferencie v oblasti chuti a kombinácií farebných kopčekov. Určite sa však zhodneme na tom, že počas leta vždy nájdeme svoju obľúbenú cukráreň či stánok so zmrzlinou, kam sa radi a verne vraciame.

Ktorá je najlepšia?

Cena zmrzliny sa v Poprade drží približne na 50 centoch za kopček. Závisí, samozrejme, na druhu kornútku a počte kopčekov. Vtedy si za zmrzlinu priplatíme. V našom meste nájdeme hneď niekoľko prevádzok. V centre nás čaká 5. Pri vstupe narazíme na Cukráreň Lucia, kde si môžete studenú pochúťku vychutnať v príjemnom prostredí malého parku. Ďalej tu nájdeme malú prevádzku Mr. a Mrs. Hneď za ňou, na ulici 1. mája, nájdeme Jadranskú zmrzlinu.

Tá sa môže pýši hneď tromi prevádzkami v Poprade. Tie môžete nájsť na ulici 1. mája, oproti Lidlu na Moyzesovej a smerom na stanicu – oproti hotelu Satel, Mnoheľova ulica. Miestni určite neobídu Cukráreň Balkán, ktorá ponúka zmrzlinu v meste už niekoľko rokov. Ďalej sa na námestí nachádza Cukráreň Tropicana. Od nej je to len kúsok k mestskej fontáne, kedy si môžete zmrzlinu vychutnať priamo v srdci Popradu. Na námestí nájdeme aj cukráreň Sladký Sen, ktorá sa nachádza v blízkosti zvonice s príjemným posedením.

Samozrejme, nezostávame len na námestí. Studenú pochúťku nájdeme aj mimo centra. Dlhodobej popularite sa teší zmrzlináreň Palma, ktorá sídli na Výkriku. Jej menovca nájdete aj na Juhu 3 v blízkosti miestnych potravín. Na západe nájdeme Balkánsku zmrzlinu, ktorá v kombinácii s blízkym ihriskom vytvára skvelú atmosféru pre deti. Návštevu Shopping centra Tatry vám spríjemní návšteva zmrzlinárne Kubkov Kopček. V mestskej časti Veľká sa o zmrzlinu postará Cukráreň Domenico, ktorú starší obyvatelia poznajú ešte z čias, kedy sídlila na námestí.

Hlasovanie bolo ukončené! Výsledky už čoskoro.

Nezabudnite nás aj naďalej sledovať na našom Facebooku a Instagrame. Nenechajte si ujsť aktuálny obsah z Popradu a okolia.

Zmrzlina
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM