Monika Vengrínová Iné športy

Veľký úspech popradských detí v jiu-jitsu. Z turnaja si priviezli niekoľko medailí

Dvadsať deväť detí z popradského klubu Extreme mortal Poprad sa zúčastnilo svojho prvého turnaja v brazílskom jiu-jitsu. V konkurencii približne troch stoviek cvičencov z piatich krajín sa rozhodne nestratili. Práve naopak.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech popradských detí v jiu-jitsu. Z turnaja si priviezli niekoľko medailí
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Prvý turnaj a hneď obrovské úspechy

„Išlo o úplne prvý turnaj detí, doposiaľ nikde neboli, nakoľko trénovali klasické jiu-jitsu a judo. O to väčšie prekvapenie pre nás bolo to, ako sa im darilo. Piati sa umiestnili na prvom mieste, piati na druhom a šiesti skončili na šiestom mieste. V ženskej kategórii sme dokonca boli vyhlásený za najlepší klub,“ hovorí hrdo tréner Jozef Lenčéš.

Medzinárodného turnaja v Martine sa zúčastnilo približne tristo cvičencov zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Čiech a z Rakúska. Súťažilo sa v brazílskom jiu-jistu, čo je odnož klasického, ale boje prebiehajú z 95 percent na zemi, kde sa využívajú páky, škrtenie a držanie.

Najväčší jiu-jitsu klub v Poprade rád privíta aj nových členov

Začínajúce deti, ktoré trénujú zhruba deväť mesiacov tak naozaj prekvapili. „Takýto úspech som absolútne nečakal, lebo deti sa inak správajú na tréningu a inak na žinenke. Na žinenku bez strachu a bázne nastúpili a vyhrali, čo mali vyhrať,“ teší sa tréner.

V najväčšom popradskom jiu-jitsu klube, ktorý funguje už trinásty rok a momentálne pôsobí pri Centre voľného času v Poprade, trénuje 65 cvičencov, z toho 44 detí do pätnásť rokov. Tréningy majú na starosti štyria tréneri a konajú sa každý pondelok, stredu a piatok od 16.00 do 17.00 jedna skupina a od 17.00 do 18.00 druhá skupina. „K prvému septembru si tiež podávame prihlášku do Slovenského zväzu juda, v ktorom sa chceme pravidelne zúčastňovať pretekov,“ uzatvára Lenčéš.

Deti v jiu-jitsu
37
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM