Pavol Krupka Kultúra

Úspech popradských divadelníkov: Mládežnícky súbor Trma-vrma postúpil na Scénickú žatvu 2014

Víťazom celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky divadla mladých FEDIM 2014 sa stal v Tisovci divadelný súbor Trma - vrma z Popradu. Zabodoval inscenáciou Poprad mám rád. Prečítajte si postrehy a hodnotenia členky súboru.

Ilustračný obrázok k článku Úspech popradských divadelníkov: Mládežnícky súbor Trma-vrma postúpil na Scénickú žatvu 2014
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Divadelný súbor Trma-Vrma prekvapil a prekonal neočakávané. 8. júna súbor získal prvenstvo na celoštátnej súťaži divadla mladých – FEDIM 2014 v Tisovci. „Tým sme prekvapili aj samých seba,“ začala rozprávanie o úspechu popradského súboru jeho členka Michelle Dzamková.

„Sme síce banda rozhodne zaujímavých veselých a veľmi kreatívnych mladých ľudí, ktorá divadlo miluje, no natoľko istí víťazstvom sme si veru neboli,“ pokračovala v rozprávaní Dzamková.

V mnohých súťažných predstaveniach mala Trma – vrma konkurenciu a hoci hrali prví a latku nastavili poriadne vysoko, ostali nohami pevne na zemi. „Naše predstavenie sa nám hralo skvele a hrali sme ho s o to väčšou chuťou, keď sme videli, ako sa na nás publikum kvalitne zabáva,“ dodala Dzamková.

Súťaž si pochvaľujú

Nielen publikum bolo fantastické, ale aj všetci ľudia navôkol – počínajúc organizačným tímom až po účinkujúcich. Podľa Michelle Dzamkovej na tejto prehliadke názov súperenie nepoznajú. Ľudia sú tam nápomocní, budujú nové priateľstvá. Jednoducho pravá festivalová atmosféra.

„Dokonca sme mali možnosť zúčastniť sa aj dielne divadelnej kritiky, kde sme hodnotili a rozoberali dopodrobna videné predstavenia. Medzi nimi aj to naše,“ uzavrela členka súboru Trma – vrma.

Všetko ale záviselo od rozhodnutia odbornej poroty, ktorú Popradčania presvedčili natoľko, že práve predstaveniu Poprad mám rád udelila víťazný stupienok.

Postup a individuálne ocenenia

Následne získali dvaja členovia súboru Trma – vrma Monika Štolcová a Marek Gaj individuálne ocenenia za herecký výkon v samostatnej miniatúre Popcorn. Scénické čítanie knihy s názvom Poprad mám rád postupuje na najvyššiu prehliadku amatérskeho divadla a umeleckého prednesu na Slovensku – na Scénickú žatvu do Martina, na ktorú sa všetci členovia súboru Trma – vrma tešia.

Poznámka: Spravodajský portál Poprad24 nedávno uverejnil reportáž z víťazného predstavenia DS Trma-vrma. Pripomenúť si ho môžete TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM