Monika Vengrínová Hokej

Veľký úspech popradských hokejistiek. Aj tento rok si to vo finále rozdajú so spišskonovoveskými Osami

Po dramatickej sérii zápasov s bratislavskou Petržalkou, kde sa popradské dievčatá prejavili ako jednoznačne lepší tím, sa zaslúžene prebojovali až do finále play off. V ňom sa stretnú so svojimi najväčšími rivalkami zo Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech popradských hokejistiek. Aj tento rok si to vo finále rozdajú so spišskonovoveskými Osami
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Prvý zápas série s Petržalkou sa odohral vonku a skončil otrasom mozgu Petry Országhovej i ďalšími nepríjemnosťami, ktoré ešte budú mať dohru. Aj samotný tréner dievčat Milan Skokan bol z prvého zápasu sklamaný. Podľa jeho slov ho pobúril predovšetkým prístup Petržalky a to, ako sa zachovali. Teraz musia všetko, čo sa tam odohralo, dokumentovať pred disciplinárkou. A i keď Popradčanky v tomto zápase prehrali po nájazdoch, vedeli, že doma pre postup do finále urobia maximum.

„Napriek tomu, čo sa tam stalo, som vedel, že dievčatá doma urobia všetko pre to, aby sme postúpili do finále, pretože tu pod Tatrami sa hrá najlepší ženský hokej. Či je to Spišská, či sme to my, hráme skutočný hokej a toto musí momentálne rešpektovať každý na Slovensku. Nakoniec, myslím si, že aj základ slovenskej reprezentácie tvoria práve dievčatá z týchto družstiev. Ja osobne som spokojný, to finále som čakal, dievčatá to splnili a treba im poďakovať,“ povedal po poslednom zápase s Petržalkou Skokan.

Dievčatá tak teraz majú týždeň na prípravu na finále, v ktorom sa stretnú so svojimi minuloročnými finálovými premožiteľkami hokejistkami zo Spišskej Novej Vsi. Tento krát sa chcú ale Popradčanky pobiť o prvenstvo. „Minulý rok sme boli druhí a už vtedy sme povedali, že o rok, by sme chceli skončiť lepšie, čiže logicky už len prví. No ale samozrejme, má čo do toho povedať aj Spišská, tak uvidíme, kto na tom ľade bude mať viac šťastia a hlavne viac toho bojovného ducha. Ja osobne verím našim dievčatám, pretože sú skutočne dobre pripravené. Uvidíme, čo ukáže samotný zápas,“ dodal tréner.

HK Poprad – HC Petržalka 2010 5:1 (1:0, 3:1, 1:0) Góly: 5., 34. Lalíková, 29., 35. Gorecká, 59. Čulíková – 22. Herichová

HK Poprad - HC Petržalka 2010 5:1
39
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
HK Poprad - HC Petržalka 2010 5:1
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM