Ľubomír Hudačko Správy

Viacpodlažné parkovisko v Poprade púta pozornosť: Má aj vyhrievanú výjazdovú rampu, FOTO

Na Rastislavovej ulici vodiči parkujú aj na viacpodlažnom parkovisku. Je to už druhé takéto parkovisko v Poprade. Prvé sa nachádza na Bajkalskej.

Ilustračný obrázok k článku Viacpodlažné parkovisko v Poprade púta pozornosť: Má aj vyhrievanú výjazdovú rampu, FOTO
5
Galéria

Nové parkovisko na Rastislavovej ulici v Poprade má k dispozícii 109 parkovacích miest na prízemí, z toho je osem miest pre imobilných a štyri miesta pre elektromobily. Mesto Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

Vyhrievaná rampa

A tiež disponuje 82 parkovacími miestami na poschodí. Spolu tak ide o 191 parkova­cích miest.

„Stavba predstavuje funkčné dve podlažia otvorených parkovísk pre verejnosť, kde horným podlažím sú zastrešené spodné státia, ale nie v plnom rozsahu. Časť spodného parkoviska nie je zastavaná horným podlažím. Horné podlažie ostáva bez zastrešenia a je prístupné štyrmi oceľovými schodiskami a rampou. Výjazdová obojpruhová rampa, ktorá je v sklone do 10% nie je zastrešená, ale je vyhrievaná v podlahovej vrstve. Taktiež dažďové zvody sú vyhrievané,“ uviedla zaujímavosti o parkovisku vedúca odboru výstavby MsÚ v Poprade Kristína Horáková.

Vďaka tomuto parkovisku sa zvýši celková kapacita a kvalita parkovania na sídlisku. Realizácia parkoviska trvala 195 kalendárnych dní a stála zhruba 1,90 milióna eur s DPH.

Primátor: Toto je cesta

„Dielo vyzerá veľmi dobre, som spokojný. Toto je cesta, ktorou chce mesto ísť a to parkovať moderne bez toho, aby sme zaberali zeleň na sídliskách. Celá Rastislavova ulica zostane naďalej jednosmerná od križovatky s ulicou MPČĽ. Od cesty III. triedy na Spišské Bystré po križovatku s ulicou MPČĽ bude obojsmerná. Týmto opatrením zabezpečíme ďalšie nové parkovacie miesta,“ povedal primátor Anton Danko.

Súčasťou stavby je preložka verejného vodovodu, preložka STL plynovodu a preložka splaškovej kanalizácie. V okolí stavby bolo realizované aj rozšírenie chodníkov. Sadové úpravy budú dokončené za priaznivých klimatických podmienok na jar 2023.

Objektívom: V Poprade môžu vodiči parkovať už na druhom viacpodlažnom parkovisku
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM