Peter Handzuš Správy

Vianoce v Poprade? V programe 32 podujatí + takmer 400 účinkujúcich

Mesto Poprad pripravilo na mesiac december bohatý kultúrny program, ktorý sa bude niesť pod hlavičkou Popradské Vianoce 2013.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce v Poprade? V programe 32 podujatí + takmer 400 účinkujúcich
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

„Aj tento rok sme pripravili cyklus vianočných kultúrnych programov, ktorými by sme radi prispeli k príjemnej a k harmonickej atmosfére najkrajších sviatkov roka. Podujatia sme pripravili tak, aby bola ich ponuka čo najrozmanitejšia, dôraz samozrejme kladieme na programy pre celé rodiny a pre našich najmenších,“ uviedol primátor Popradu Anton Danko.

Začína sa už 1. decembra

Program začína už 1. decembra detskou rozprávkou a adventným koncertom dychovky Popradčanka na veži Kostola sv. Egídia, po ktorom bude rozsvietené prvé adventné svetlo. V programe je spolu 32 podujatí na ktorých vystúpi takmer štyristo účinkujúcich .

Popradčania a návštevníci mesta sa môžu tešiť na osvedčené kúsky – nechýba Príchod Mikuláša, tradičný vianočný jarmok, živý betlehem, vežové koncerty či Vianoce pre opustené psíky.

Vianočný jarmok bude 7 dní

V poradí 11. ročník tradičného vianočného jarmoku potrvá 7 dní a počas víkendu 14.-15.12.2013 bude tiež plný zaujímavého kultúrneho programu, v ktorom majú svoje miesto vystúpenia folklórnych súborov i humoristov.

Okrem množstva koncertov a vystúpení stoja za zmienku aj programy Čarovné ostrohy v Aréne Poprad a Otvor svoje srdce v popradských kostoloch, ktoré mesto pripravilo v spolupráci s OO CR Región Vysoké Tatry a na ktoré bude rovnako ako na väčšinu ostatných podujatí Popradských Vianoc 2013 bezplatný vstup.

Popradské Vianoce 2013 vyvrcholia novoročným trojkráľovým koncertom v pondelok 6.januára 2013.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM