Monika Vengrínová Rôzne

Vianočná výzdoba v Poprade? Jedna z najkrajších na Slovensku: A tento rok to bude ešte lepšie!

I keď Vianoce sú relatívne ešte ďaleko, mesto už teraz pracuje na riešení výzdoby v meste, ktorá patrí k najkrajším v celej krajine. Plánuje sa údržba a výmena, ale i jej rozšírenie. Toto sa v našom meste chystá...

Ilustračný obrázok k článku Vianočná výzdoba v Poprade? Jedna z najkrajších na Slovensku: A tento rok to bude ešte lepšie!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Aktuálne sa chystá údržba a výmena prvkov vianočnej výzdoby tak, aby bola ešte krajšia a ešte viac svietila,“ uviedol primátor mesta Poprad Jozef Švagerko. Hviezdy v parčíku pri kine Tatran, ktoré boli v minulej sezóne len zapožičané, tak mesto plánuje odkúpiť, čo ho bude stáť približne osem tisíc eur. Obnovy sa dočkajú i girlandy, ktoré už nie sú práve v najlepšom stave.

Zaujímavá je aj ďalšia vec. Samotná výzdoba sa z Námestia sv. Egídia a ďalších častí totiž po novom rozšíri tiež na širšie centrum. Vyzdobená tak bude i Mnoheľova ulica, čiže pešia zóna pred Konkatedrálou Sedembolestnej Panny Márie v smere na autobusovú a železničnú stanicu. „V týchto miestach je väčší pohyb ľudí, preto chceme, aby to tu bolo krajšie a bolo cítiť, že Poprad je akousi vianočnou bránou,“ ozrejmil primátor.

Vianočná výzdoba bude slávnostne rozsvietená tak, ako po minulé roky, na Mikuláša, v ktorého oslavách sa bude pokračovať tradične aj tento rok. Menšie zmeny by mali nastať len v rámci Vianočných trhov, ktoré chce mesto skultúrniť. Do samotnej vianočnej výzdoby sa po prvý krát zapojí aj novootvorené nákupné centrum Forum.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM