Správy

Videli ste už, ako prebieha čistenie tunela? VIDEO a FOTO priamo z Braniska

Údržba diaľničného tunela Branisko je na programe dvakrát do roka. Motoristi však neraz majú pocit, že je zatvorený častejšie. Z akého dôvodu sa to ešte môže stať?

Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Jarná údržba postihla aj tunel Branisko, ide o päť kilometrov dlhý tunel na severnej D1. Podľa vedúcej oddelenia komunikácie NDS Evy Žgravčákovej je pravidelná údržba naplánovaná dvakrát do roka; na jeseň a na jar.

Čo v tuneli čistia

„Tunel sa vyčistí zvnútra, taktiež aj kanalizácia. Skontroluje sa tiež celá technológia, aby bol systém bezpečný. Všetky nánosy posypového materiálu potrebujeme tiež vyčistiť, aj štrbinové žľaby. Je to viac ako nutné,“ vysvetlila Žgravčáková.

Motoristi však môžu mať pocit, že tunel Branisko je uzatváraný častejšie.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

„Je to preto, lebo tu platia iné pravidlá cestnej premávky, ako na bežnej diaľnici. Dôležité je tu dodržiavať odstup a maximálnu povolenú rýchlosť. Ak to vodiči nedodržiavajú, vznikajú zbytočné kolízie a tunel aj vtedy môže byť zatvorený,“ spresnila.

Dôvod uzatvorenia

Ako dodala, ide o jednorúrový tunel s obojsmernou premávkou. „Iné riešenie, aby sme zabezpečili odstránenie dopravnej kolízie nie je. Vtedy môžu mať motoristi pocit, že je zatvorený častejšie,“ dodala na záver.

Viac informácií nájdete v priloženom videu a vo fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obejktívom: Čistenie tunela Branisko v praxi
14
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Neprehliadnite ani správy z nášho magazínu:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM