Pavol Krupka Kultúra

Viva Italia 2014: Vystúpilo taliansko-slovenské hudobné zoskupenie SALIX NEL GRANAIO

Trojica mladých talianskych hudobníkov obľubuje džezové rytmy, blues, ale hlavne improvizáciu. Všetci traja hrajú fantasticky. Spolu s popradskou speváčkou dokázali zaujať všetkých, ktorí neprišli len na talianske dobroty, ale aj za kultúrnymi zážitkami.

Ilustračný obrázok k článku Viva Italia 2014: Vystúpilo taliansko-slovenské hudobné zoskupenie SALIX NEL GRANAIO
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Stredajšie kultúrne popoludnie sa začalo v Tatranskej galérii, kde sa uskutočnila vernisáž talianskeho fotografa Danielle Pelegriniho. Ešte predtým sa mali novinári možnosť stretnúť s hudobníkmi, ktorí v podvečer vystúpili na popradskom námestí. Využili sme to aj my na krátky rozhovor. Samozrejme, porozprávali sme sa aj s vystavujúcim fotografom, ktorého zážitky by stačili na niekoľko životov. Zábery z diania v TG spracúvame.

Hlavnou hviezdou večera bol taliansky gitarista Ruggero Robin. Na pódiu bol spolu s ním slovenský spevák Peter Cmorík a bolo vidieť, že si hudobne rozumejú. Ich vystúpenie, podporené dvoma Ruggerovými spoluhráčmi, bolo jedným slovom zážitkom. Niektoré momenty koncertu Ruggero-Cmorík vám prinesieme čoskoro aj vo videu.

Príjemným prekvapením pre mnohých bolo vystúpenie vokálno-inštrumentálnej štvorice SALIX NEL GRANAIO s džezovo a bluesovo zafarbeným repertoárom. O vokálnu stránku sa starala mladá Popradčanka Barbara Bortolini, ktorá sa nebojí náročnejších štýlov a slovo pop jej v podstate nič nehovorí. Spievala pekne a oprávnene si získala sympatie publika.

Pozrite si video.

Viva Italia 2014: SALIX NEL GRANAIO
14
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Viva Italia 2014: SALIX NEL GRANAIO
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM