Erik Bojničan Správy

Vláda na svojom výjazdovom rokovaní pod Tatrami rozdelila vyše 4 milióny eur!

Na svojom výjazdovom rokovaní okrem iného vláda schválila z verejných financií viac ako 4,2 milióny eur, ktoré poputujú do nášho regiónu. Mestá a obce ich plánujú využiť na rôzne účely.

Ilustračný obrázok k článku Vláda na svojom výjazdovom rokovaní pod Tatrami rozdelila vyše 4 milióny eur!
Zdroj: TASR

Do okresu Kežmarok a regiónu Vysokých Tatier pôjde z verejných financií vyše 4,2 milióna eur. Rozhodla o tom na svojom dnešnom výjazdovom rokovaní v Kežmarku vláda.

Rekonštrukcie a opravy

Z tejto sumy získa jeden milión eur samotné mesto na dokončenie rekonštrukcie zimného štadióna. Ďalšie dva milióny eur majú pomôcť zlepšiť sociálno-ekonomickú situáciu okresu Kežmarok a regiónu Vysokých Tatier. Mestá a obce ich využijú na rôzne účely, na ktoré zo svojho rozpočtu nemajú dostatok zdrojov. Najčastejšie na rekonštrukciu a opravy poškodených miestnych komunikácií a chodníkov, kultúrnych domov, obecných úradov, základných škôl, ale aj pošty či evanjelického kostola.

Dočká sa aj známy hrad

Spišská Belá napríklad investuje 300 000 eur do výstavby hokejbalovej haly, Prešovský samosprávny kraj 250 000 eur na obnovu hradu Kežmarok, Gerlachov 40 000 eur na vyčistenie koryta potoka či obec Hniezdne 9000 eur na vybudovanie oddychovo-relaxačného miesta pre občanov.

Ministerstvo práce vyčlení viac ako 1,2 milióna eur pre Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Kežmarku na podporu vytvárania pracovných miest pre mladých ľudí do 29 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM