Správy

Vlakové spojenie Poprad - Muszyna premáva ešte necelý mesiac: Pozrite grafikon

Vlakové spojenie z Popradu do poľskej Muszyny je obojstranne výhodné, tvrdí Prešovský samosprávny kraj (PSK). Po úspešnom znovuspustení tejto linky v lete sa údolie rieky Poprad dočkalo aj zimnej edície a vlaky cez Starú Ľubovňu do Poľska budú premávať počas víkendov až do 23. februára.

Ilustračný obrázok k článku Vlakové spojenie Poprad - Muszyna premáva ešte necelý mesiac: Pozrite grafikon
Zdroj: TASR

Žijeme v dobe bez hraníc a túto skutočnosť chceme prinášať aj našim obyvateľom. Obe krajiny, Slovensko, ako aj Poľsko, ponúkajú mnoho krás, či už ide o krásy kultúrneho dedičstva, prírodného charakteru, poznávania histórie a mnohých iných, turisticky atraktívnych miest," skonštatoval predseda PSK Milan Majerský.

Dodal, že pre Prešovský kraj je preto prioritou spájať rôzne regióny. V týchto spojeniach vidí veľký potenciál rozvoja turizmu prihraničných oblastí. Sezónne zimné vlakové spojenie je dostupné pre záujemcov počas víkendov.

Linky premávajú v sobotu a v nedeľu v čase o 7.30 h a 15.27 h z Popradu a o 9.53 h a 17.56 h z Muszyny.

Vlaková linka je obojstranné výhodná. Muszyna a Krynica patria medzi najvýznamnejšie kúpeľné mestá v Poľsku. Počas zimnej sezóny sa však tiež naskytá možnosť vyskúšať niektoré z priľahlých lyžiarskych stredísk. Naopak, poľskí turisti môžu využiť tento spoj na objavovanie krás Prešovského kraja počas zimy,“ dodal Majerský.

Okrem Vysokých Tatier sa nachádza na trase Muszyna – Poprad napríklad región Starej Ľubovne s tamojším hradom a susedným hradom Plaveč, ale i s Nestville Parkom Hniezdne. Vlak zastavuje tiež v Spišskej Belej a Kežmarku, kde stojí významná pamiatka UNESCO v podobe dreveného artikulárneho chrámu.

Obe mestá sú výnimočné svojimi architektonicky významnými centrami. Vo vlaku majú cestujúci k dispozícii aj informačné materiály Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska, ktoré inšpirujú na ďalšie zaujímavé tipy na výlet.

Podľa výkonnej riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu Severný Spiš – Pieniny Eriky Šalatovej mala táto linka pozitívny vplyv na rast počtu turistov už aj v lete. „Bola v prevádzke od konca júna do začiatku septembra a stala sa citeľným impulzom pre cestovný ruch v našom regióne. Celkovo bolo vypravených 80 vlakov, vyťaženosť niektorých z nich bola 100 percent,“ zhodnotila na záver.

Scenérie, ktoré nám môže zavidieť celý svet: Čarovné zábery zo Skalnatého plesa
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM