Martin Sýkora Samospráva

Vo Svite opravia Dom smútku, plaváreň a doplnia vianočnú výzdobu

Zmeny v územnom pláne mesta, investičný úver na nájomný bytový dom či riešenie havarijného stavu Domu smútku a plavárne boli predmetom rokovania Mestského zastupiteľstva vo Svite.

Ilustračný obrázok k článku Vo Svite opravia Dom smútku, plaváreň a doplnia vianočnú výzdobu
Zdroj: Mesto Svit

Úver na dom i plaváreň

Jednou z tém bolo prerokovanie zmien v územnoplánovacej dokumentácii pre vymedzené lokality v katastrálnom území mesta Svit. Týkali sa najmä štrkoviska, cintorína, železničnej stanice či funkčného využitia území v intraviláne mesta. „Vedenie samosprávy predložilo poslancom na prerokovanie aj návrh riešenia financovania a následného odkúpenia nebytových priestorov a technickej vybavenosti nájomného bytového domu, ktorý je momentálne v rekonštrukcii a to prostredníctvom investičného úveru vo výške 400 000 eur. Budova pôvodne slúžila ako internát strednej školy," objasnila Lenka Faixová z oddelenia komunikácie a marketingu na tamojšom Mestskom úrade s tým, že v rámci investičného financovania poslanci schválili úverový rámec do sumy 600 000 eur, z ktorého bude financovaný aj havarijný stav plavárne. V nej v súčasnosti prebieha rekonštrukcia technického zariadenia a je zatvorená. Na návrh poslanca Jána Babčáka sa bude zo spomínaných zdrojov riešiť aj havarijný stav tamojšieho Domu smútku.

Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Dokúpia vianočnú výzdobu

Poslanci rokovali s primátorom aj o rozšírení vianočnej výzdoby. „Minulý rok sme zakúpili novú vianočnú výzdobu za 30 000 eur, ktorej prvky boli osadené napr. pri vstupe do mesta, na námestí J. A. Baťu pred Domom kultúry, pri kostoloch, či pred Mestským úradom a mestskej časti Pod Skalkou. V čase prezentácie výzdoby a aj na základe interpelácií bolo dohodnuté, že sa budeme snažiť každoročne zaoberať myšlienkou koncepčne rozširovať a dokupovať vianočnú výzdobu do celého mesta. Preto sme sa rozhodli predložiť poslancom rozpočet na doplnenie prvkov vianočnej výzdoby," uviedol primátor mesta Miroslav Škvarek. Predmetom 2. etapy je teda osadenie vianočných dekorácií na ulice Mierová, Štúrova, 9. mája a Hlavná v mestskej časti Pod Skalkou. Mesto Svit predložilo poslancom vizualizáciu novo navrhovaných dekorácií, pričom osádzať sa budú v zmysle koncepcie na každý druhý príp. každý tretí stĺp verejného osvetlenia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM