Dominika Pacigová Iné športy Šport

Vo Svite sa po roku opäť strieľalo: Presná muška zohrávala rolu

Uplynulý víkend si pod Tatrami zmerali sily mládežníci na Majstrovstvách Slovenskej republiky mládeže v terčovej lukostreľbe.

Ilustračný obrázok k článku Vo Svite sa po roku opäť strieľalo: Presná muška zohrávala rolu
8
Galéria
Foto: Dominika Bodyová

Slovenský šampionát zaznamenal rekordný počet súťažiacich. Strelci súťažili podľa veku v piatich kategóriách. Najmenšími boli chrobáci, najstaršími juniori. Mená najlepších lukostrelcov sú známe.

Zaznamenali najvyššiu účasť

Usporiadateľom podujatia bol Slovenský lukostrelecký zväz. Majstrovstvá sa konali vo Svite už druhýkrát. „V porovnaní s minulým rokom sa zmenila účasť, ktorá bola historicky najvyššou. Počasie nám prialo, sme šťastní, že sme sa po roku stretli opäť pod Tatrami,“ prezradil predseda klubu LK Lukostreľba Svit Karel Havlíček a dodal, že veľká vďaka patrí Marcele Vargovej a celému tímu, mestu Svit, technickým službám, štátnej i mestskej polícii a občanom mesta.

Slovenský šampionát bol ukončením sezóny. „Tohtoročné majstrovstvá boli zaujímavé, po dlhej dobe súťažili juniori aj kadetky. Konkurencia bola veľká, šampionátu sa zúčastnili aj tí, ktorí nás reprezentovali napríklad na majstrovstvách Európy,“ vysvetlil predseda slovenského lukostreleckého zväzu Vladimír Hurban.

Ocenili najlepších a oslavujú

Po napínavých súbojoch boli v každej kategórii ocenení najlepší lukostrelci. Andrej Majerík si vybojoval prvé miesto v kategórii kadetov. „Trénujem takmer každý deň. Som veľmi rád, že som si v silnej konkurencii vybojoval prvé miesto,“ skonštatoval lukostrelec z Liptovského školského lukostreleckého klubu. Medzi juniormi triumfoval Tomáš Cáder. „Na majstrovstvá som sa pripravoval celý rok, prvenstvo ma teší,“ pridal sa strelec z Blue Arrows Viničné.

Športové odvetvie oslavuje jubileum, a to šesťdesiat rokov. „Plánujeme zorganizovať ďalšie akcie v spolupráci s klubmi, ale aj celoslovenskú súťaž. Veríme, že sa do nej zapojí čo najviac lukostrelcov,“ uzavrel Vladimír Hurban.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM