Komunálne voľby

Vo Veľkom Slavkove pri Poprade bola napätá situácia: O voľby je tak obrovský záujem

Viacerí z oslovených voličov tvrdia, že chcú zmenu, a preto sa rozhodli prísť voliť.

Ilustračný obrázok k článku Vo Veľkom Slavkove pri Poprade bola napätá situácia: O voľby je tak obrovský záujem
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

V obci Veľký Slavkov neďaleko Popradu je o sobotňajšie voľby veľký záujem. Potvrdila to predsedníčka tamojšej volebnej komisie Viera Zumriková s tým, ľudia chodia priebežne už od rána a viac menej-stále čakajú v rade.

„Zatiaľ sú voľby bezproblémové, nikto sa nesťažuje, že musí čakať, zvládame to, aj keď sme sa od rána nezastavili. Účasť máme dobrú, až nad očakávania,“ zhodnotila predsedníčka.

Voliči chcú zmenu

Dodala, že v posledných rokoch sa tam volebná účasť o voľby postupne zvyšuje.

Záujem o krajské a obecné voľby však vo Veľkom Slavkove nie je rovnaký, menší počet volebných lístkov tam z pohľadu komisie zatiaľ končí v modrej urne určenej pre vyššie územné celky.

Viacerí z oslovených voličov tvrdia, že chcú zmenu, a preto sa rozhodli prísť voliť.

„Bola by som rada, keby sa to zlepšilo, dúfam, že to dobre dopadne a zvolení zástupcovia budú robiť všetko pre ľudí a dobro obce. Veľký Slavkov je veľmi pekná obec, spojnica medzi Tatrami a okresným mestom a zaslúži si, aby rozkvitala. Bol tu veľký problém, pretože si nerozumelo vedenie obce s poslancami, nevedeli sa dohodnúť, situácia bola veľmi napätá a vnímali sme to negatívne,“ skonštatovala Veronika Belicová.

Ján Hyben, ktorý žije vo Veľkom Slavkove s rodinou, tvrdí, že posledné štyri roky obec vôbec nefungovala tak, ako by mala.

Prišli o mandát

„Chcem, aby naše dieťa vyrastalo v normálnej dedine a verím, že po voľbách príde k pozitívnej zmene. Bol som dopredu rozhodnutý, komu dám hlas,“ uviedol.

V končiacom sa volebnom období prevažná časť miestnych poslancov prišla o mandát, keďže sa viac ako rok nezúčastnili na rokovaniach obecného parlamentu.

O poslanecké kreslo v deväťčlennom zastupiteľstvo má záujem 27 kandidátov, o post starostu bojuje šesť záujemcov. V obci žije aktuálne viac ako 1460 obyvateľov, pričom právo voliť má približne 1 170 z nich.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM