Krimi

Vo Veľkom Slavkove si požičal stroje, už ich nevrátil: Spôsobil škodu 45 tisíc eur

Neznáma osoba si, podľa polície, prenajala vo Veľkom Slavkove bager, vŕtacie zariadenie a hydraulického kladivo. K vyplateniu za prenájom nedošlo a stroje a zariadenie neboli ani vrátené. Páchateľovi hrozí až desať rokov za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Vo Veľkom Slavkove si požičal stroje, už ich nevrátil: Spôsobil škodu 45 tisíc eur
Zdroj: TASR

Ešte v decembri minulého roka došlo k zločinu podvodu vo Veľkom Slavkove, kde doposiaľ neznáma osoba vystupujúca v mene jednej spoločnosti v Mengusovciach uzatvorila zmluvu na prenájom bagra, vŕtacieho zariadenia a hydraulického kladiva. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

„Osoba si zmluvné „veci“ prevzala, pričom k vyplateniu ceny za prenájom strojov a zariadení nedošlo. Bolo preukázané, že došlo k vymontovaniu GPS zariadenia z bagra slúžiaceho na jeho lokalizáciu,“ uviedla Ligdayová a dodala, že spoločnostiam, ktorým stroje a zariadenia patrili, bola spôsobená škoda v celkovej výške 45 tisíc eur.

Prípadom sa zaoberá popradský vyšetrovateľ, ktorý vo veci začal trestné stíhanie pre zločin podvodu. „Páchateľovi pri tomto zločine hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ uzavrela krajská hovorkyňa.

foto: ilustračné

Zdroj: KRPZ Prešov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM