Peter Handzuš Samospráva

Vo Vysokých Tatrách sa ujal kresla opäť Ján Mokoš: V pléne noví poslanci

Ján Mokoš začal svoje piate volebné obdobie vo funkcii primátora mesta Vysoké Tatry. Svojich mandátov sa ujali aj poslanci, ktorí majú za sebou už aj svoje prvé pracovné zasadnutie.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vysokých Tatrách sa ujal kresla opäť Ján Mokoš: V pléne noví poslanci
3
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Ján Mokoš sa stal primátorom Vysokých Tatier po piaty krát. V stredu (5.12.) sa zložením sľubu ujal primátorskej stoličky na ďalšie štyri roky. „Dôvera Tatrancov je pre mňa veľkým záväzkom. V komunálnych voľbách voliči nerozhodovali iba o primátorovi, ale aj o poslancoch mestského zastupiteľstva. Delegovanie moci je základným pilierom demokracie. Vážil som si a ctím si každého poslanca a poslankyňu tatranského mestského parlamentu,“ povedal Mokoš. Poslanecký sľub zložili poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) vo Vysokých Tatrách, ktoré sa značne obmenilo. Z pôvodného 10-členného pléna ostali len dvaja – Darina Jatiová a Pavel Schlaffer.

Poslanci MsZ:

Lucia Dubielová, Juraj Husovský, Darina Jatiová, Viktor Kosmák, Matej Líška, Peter Lukáč, Alžbeta Nedorostová, Pavel Schlaffer, Tomáš Tišťan, Ivan Urbanovič.

Foto: Martin Sýkora

MsZ absolvovalo po ustanovujúcej časti aj prvé pracovné zasadanie. Poslanci odsúhlasili komisie a ich zloženie. Komisie a ich predsedovia:

  • Komisia finančná, majetku a stavebnej činnosti – Alžbeta Nedorostová
  • Komisia cestovného ruchu, medzinárodných vzťahov a životného prostredia – Lucia Dubielová
  • Komisia školstva, kultúry, športu, zdravotníctva a sociálnych vecí – Darina Jatiová
  • Komisia požiarnej ochrany – Pavel Schlaffer
  • Komisia na ochranu verejného záujmu – Tomáš Tišťan

Poslanci odsúhlasili aj delegovanie zástupcov mesta do rady škôl, predstavenstiev a dozorných rád. MsZ na svojom zasadnutí nedelegovalo členov do Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry a do predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného Región Vysoké Tatry (OOCR) potvrdilo primátora Jána Mokoša ako jeho člena. V dozornej rade OOCR bude pôsobiť poslankyňa Alžbeta Nedorostová. Informácie, že predsedom predstavenstva OOCR bol menovaný primátor Ján Mokoš, ktorý by mal nahradiť vo funkcii Michala Sýkoru, sú zmätočné a nezakladajú sa na pravde. „Obsadením postu v OOCR sa budeme zaoberať v najbližšom období,“ vysvetlil tatranský primátor, ktorý zatiaľ neobsadil ani stoličku viceprimátora.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM