Martin Sýkora Krimi

Vodič autobusu pod vplyvom alkoholu: Za volantom fúkol cez jedno promile

Polícia pravidelne kontroluje aj vodičov autobusov, vrátane požívania alkoholických nápojov pred jazdou. O nutnosti takýchto kontrol svedčí aj prípad z pondelkového rána.

Ilustračný obrázok k článku Vodič autobusu pod vplyvom alkoholu: Za volantom fúkol cez jedno promile
Zdroj: TASR

Policajná hliadka zastavila v Spišskom Podhradí v pondelok krátko po 5:00 h linkový autobus. V rámci kontroly podrobili policajti vodiča (51) autobusu aj dychovej skúške na alkohol.

„Výsledok skúšky bol pozitívny s nameranou hodnotou 0,58 Mg/l etanolu na liter vydychovaného vzduchu,“ uviedol krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Uvedená hodnota znamená, že vodič mal v krvi 1,21 promile. Podľa portálu tester.sk ide o miernu opilosť, ktorú opisuje ako eufóriu, miestami plané vtipkovanie, zvýšené sebavedomie a sebadôveru. Psychomotorika je už ovplyvnená alkoholovou intoxikáciou – reakčný čas je predĺžený a je spojená s ataxiou a mimovoľným pohybom očí.

„V autobuse sa v tom čase nachádzal jeden cestujúci. Policajti vodiča predviedli na policajné oddelenie do Popradu a umiestnili ho do cely policajného zaistenia,“ dodal Džobanik. Vyšetrovateľ vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a spracoval podnet na návrh na podanie obžaloby.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM