Krimi

Vodič s podmienkou v Matejovciach neunikol pozornosti policajtov: V aute mu našli drogy!

Podľa polície bol mladý muž už v roku 2021 odsúdený za podobnú trestnú činnosť a súd mu uložil podmienečný trest so skúšobňou dobou.

Ilustračný obrázok k článku Vodič s podmienkou v Matejovciach neunikol pozornosti policajtov: V aute mu našli drogy!
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Prešovský kraj

Vo vozidle 27-ročného Košičana našli v pondelok 3.10. v Poprade počas kontroly kryštalickú látku, z ktorej by sa dalo vyrobiť asi 250 dávok drogy.

Bol v podmienke

Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že muža, ktorý bol v podmienke, zadržala hliadka krátko pred 3.00 hod. v mestskej časti Matejovce.

„Dôvodom zastavenia bolo, že vodič nerešpektoval dopravné značenie ´daj prednosť v jazde´. Pri kontrole nepredložil potrebné doklady k vedeniu motorového vozidla. Následnou lustráciou v informačných systémoch hliadka zistila, že mu bol zadržaný vodičský preukaz z dôvodu insolventnosti, resp. nemal na zaplatenie blokovej pokuty, ktorá mu bola uložená za rovnaký priestupok,“ priblížila hovorkyňa.

Mal príznaky

Vodiča tiež na mieste podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Na základe fyzických príznakov mu však odobrali vzorku krvi a moču, ktorá bude podrobená toxikologickému vyšetreniu na požitie drog a liečiv.

„Pri prehliadke motorového vozidla bol nájdený a zaistený metamfetamín. Išlo o priehľadné igelitové vrecúško a zatavenú plastovú striekačku s obsahom neznámej bielej kryštalickej hmoty, ktorá vykazovala znaky omamnej a psychotropnej látky. Následná analýza preukázala, že z uvedeného množstva by bolo možné vyrobiť minimálne 247 bežných jednotlivých dávok drogy,“ upozornila Ligdayová s tým, že vo vozidle sa nachádzala aj spolujazdkyňa.

V jej prípade však nebola preukázaná súvislosť s trestnou činnosťou.

Skončil v cele

Hovorkyňa dodala, že mladý muž bol už v roku 2021 odsúdený za podobnú trestnú činnosť a súd mu uložil podmienečný trest so skúšobňou dobou.

Vodič tentoraz skončil v cele policajného zaistenia. Popradský vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby.

„Obvinený je zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi,“ uzavrela Ligdayová.

archívne foto

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM