Martin Sýkora Iné športy

Voltížerky spod Tatier si vyjazdili dve bedňové miesta: Ďalšie 4 v desiatke

Voltížnu sezónu ukončili v predposledný septembrový víkend v jazdeckom areáli Rozárka v Pezinku, kde sa uskutočnil slovenský šampionát - Poprad bodoval.

Ilustračný obrázok k článku Voltížerky spod Tatier si vyjazdili dve bedňové miesta: Ďalšie 4 v desiatke
Foto: Ingrid Janigová

V kategórii dvojíc si Paulína Chudíková a Ema Kolesárová vyjazdili titul majsteriek Slovenska na kobylke Wilme G, ktorá bola zároveň vyhodnotená ako najlepší kôň pre dvojice. Na koni Grand 9 si tretie miesto v kategórii mladších dievčat vybojovala Soňa Janigová, jej klubová kolegyňa Stela Gánovská skončila siedma. V kategórii starších detí Hana Chudíková skončila piata a v juniorkách Veronika Chrkavá obsadila siedme a Paulína Chudíková ôsme miesto.

Trénerka je spokojná

„Som spokojná, dievčatá po celý rok podávali vyrovnané výkony. Pravdou je, že sme mali pred pretekmi v Pezinku v hre ešte jednu dvojicu, ktorú stopli zdravotné problémy Katky Ambrózovej. Tá mala šancu bodovať nielen v kategórii jednotlivcov, ale aj v súťaži dvojíc s Hanou Chudíkovou. Navyše, priamo počas pretekov sa nám zranila aj Ema Kolesárová a v jednotlivcoch nedokončila súťaž,“ konštatovala trénerka Mária Fogašová.

Celkové umiestnenie v prvej desiatke

V Pezinku sa vyhodnocovali aj celosezónne výsledky a v desiatke najlepších žien sa umiestnila Ema Kolesárová na šiestom mieste. V kategórii voltížnych nádejí získala Soňa Janigová tretie miesto.

PREČÍTAJTE SI AJ: Pod Tatrami vyrastajú šikovné krasojazdkyne

Kone i pretekárky si teraz krátko oddýchnu, ale už onedlho začnú trénovať nové voľné zostavy, aby v januári mohli absolvovať prvé barelové preteky, ktoré sú akousi zimnou prípravou na hlavnú sezónu.

Galaxia Poprad - voltíž 2016
3
Galéria
Foto: Ingrid Janigová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM