Ľubomír Hudačko Správy

Východniari, BLÁZNITE sa na kolobežkách? Po novom rozoznajú OPITÝCH aj jazdu vo dvojici

Bolt chce proti týmto manierom bojovať vlastnými silami a vyvinul systém rozpoznania náhlych zmien hmotnosti, ktoré naznačujú jazdu viacerých osôb.

Ilustračný obrázok k článku Východniari, BLÁZNITE sa na kolobežkách? Po novom rozoznajú OPITÝCH aj jazdu vo dvojici
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

S príchodom teplého počasia opäť pribudli v uliciach miest zelené kolobežky Bolt. V priebehu niekoľkých mesiacov dostanú unikátne bezpečnostné funkcie, ktoré dokážu zabrániť jazde vo dvojici a tiež overia ich spôsobilosť na jazdu. Informuje o tom portál Fony.dnes24.sk.

Nie je to bezpečné

„Napriek tomu, že elektrické zdieľané kolobežky Bolt sú určené pre jedného používateľa, nie je nič nezvyčajné vidieť na nich v uliciach dvoch ľudí. Či už chcú ušetriť alebo to považujú za adrenalín, tento spôsob nie je bezpečný. Ani pre nich ani pre ostatných, navyše môžu poškodiť kolobežku,“ píšu fony.sk.

Bolt chce proti týmto manierom bojovať vlastnými silami a vyvinul systém rozpoznania náhlych zmien hmotnosti, ktoré naznačujú jazdu viacerých osôb. Spoločnosť Bolt už podala žiadosť o registráciu tohto patentu na Európsky patentový úrad.

Druhá novinka

Druhou pripravovanou novinkou, ktorá má zvýšiť bezpečnosť, je test reakčných schopností.

„Jeho účelom je vyhodnotiť, či je jazdec triezvy. V rámci testu musí reagovať v určitom čase na rozličné pokyny zobrazené v aplikácii ešte predtým, než si stúpne na kolobežku. Ak testom neprejde, nebude môcť kolobežku použiť,“ priblížil ďalej portály fony.sk.

Používatelia ho budú musieť absolvovať v čase od polnoci do skorých ranných hodín a len vo vybraných lokalitách s pestrým nočným životom. Aj táto funkcia bude na Slovensku zavedená v priebehu nasledujúcich mesiacov.

V súčasnosti sú kolobežky Bolt k dispozícii v 16 slovenských mestách.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM