Dominika Pacigová Kultúra

Vydal nový single, v ktorom spieva: Petrovi Kravárikovi sa postupne plnia sny

Úspešný, mladý gitarista spod Tatier vydal niekoľko klipov i podieľal sa na tvorbe viacerých skladieb. Okrem toho spolupracoval napríklad so slovenským raperom Egom.

Ilustračný obrázok k článku Vydal nový single, v ktorom spieva: Petrovi Kravárikovi sa postupne plnia sny
Foto: Monika Kolláriková

Peter Kravárik, ktorý je mnohým známy pod pseudonymom Homes, buduje hudobnú kariéru už niekoľko rokov. Pred pár dňami prišiel so singlom Younger Sun, v ktorom premiérovo spieva sám.

Každým dňom sa zlepšuje

Myšlienka vydať novinku prišla spontánne. „Najskôr mi napadla gitarová linka v slohe, potom v refréne. Nahral som ich a nechal tak. Čím viac som ich počúval, tým viac ma k nim ťahalo. Keď som mal naspievanú slohu a refrén, rozhodol som sa, že z toho urobím plnohodnotný single,“ prezradil mladý Kežmarčan. Ide o prvý single, v ktorom aj spieva. Najlepšie sa mu tvorí, keď si organizuje všetko sám.

„Celý život som chcel spievať, ale nevedel som. Veľmi ma to trápilo. Potom som sa však dostal do štádia, kedy ma to trápilo natoľko, že som si povedal, že budem na sebe pracovať dovtedy, kým spievať nezačnem. Na druhej strane, už sa mi nechcelo riešiť spevákov,“ vysvetlil.

Hodiny driny

Tým, že je perfekcionista, každej maličkosti venoval patričnú pozornosť. „Napríklad pri mixovaní som skoro prišiel o nervy. Ďalším problémom bolo hľadanie vhodného artworku. Chcel som niečo, čo by sa k singlu hodilo. Strávil som neskutočne veľa hodín hľadaním na internete, až som sa nakoniec dostal k šikovnej Noelii Andres, s ktorou som už spolupracoval,“ uviedol s tým, že na Younger Sun pracoval viac ako mesiac každý deň. V blízkej budúcnosti však klip vydať neplánuje. „Chcel by som sa skôr sústrediť na ďalšiu hudbu. To, že som vydal single, v ktorom aj spievam, mi robí neskutočnú radosť. Nebudem zveličovať, ale splnil sa mi sen,“ uzavrel Peter Kravárik.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM