Monika Vengrínová Rôzne

Vyhŕňajú u nás rukávy a robia to dobre: Tieto tri ženy sa stali sestrami roka popradskej nemocnice

Zdravotné sestry sú často nedocenené ako finančne, tak i morálne. Za svoju prácu by si mnohé častokrát zaslúžili medailu. Ocenenie v podobe titulu Sestra roka 2014 sa v popradskej nemocnici ušlo hneď trom obetavým ženám.

Ilustračný obrázok k článku Vyhŕňajú u nás rukávy a robia to dobre: Tieto tri ženy sa stali sestrami roka popradskej nemocnice
Zdroj: Dnes24.sk

Pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier a pôrodných asistentiek udeľovala Nemocnica Poprad už po ôsmy raz titul Sestra roka. Generálny riaditeľ popradskej nemocnice Jozef Naščák vo svojom príhovore poďakoval všetkým sestrám za ich nenahraditeľnú, odbornú a obetavú prácu a zablahoželal im k stúpajúcej kvalite ošetrovateľstva v našej krajine. Vyjadril tiež presvedčenie, že táto úroveň bude i naďalej rásť k spokojnosti pacientov, sestier, ale i ostatných zdravotníckych pracovníkov. Spolu s riaditeľkou úseku ošetrovateľstva nemocnice, Evou Muškovou, odovzdali ocenenie týmto sestrám:

Viera Vantrubová z ORL získala titul Sestra roka 2014 v chirur­gických odboroch

Monika Mazureková z OVL získala titul Sestra roka 2014 v interných odboroch

Beáta Lazaráková z OCS získala titul Sestra roka 2014 v spoločných vyšetrovacích a liečebných zložkách

Ocenené sestry získali okrem finančnej odmeny aj strieborný šperk v tvare srdca – „Biele srdce". Šperk vyhotovený zo strieborného drôtu technikou šitej čipky pre ocenené sestry vyhotovila Ing. Marta Filová, ktorá sa drotárskemu umeniu venuje od roku 1995.

Podľa Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek je tvar srdca prejavom humánnej komunikácie a súčasne miestom, odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti sestier. Symbol bieleho srdca charakterizuje starostlivosť, poznanie a ľudskosť, ktoré sú najobsiahlejšou časťou duše a práce sestry. Zároveň biele srdce svojim symbolom spája a zjednocuje sestry z celého sveta.

V popradskej nemocnici ocenili až tri ženy titulom Sestra roka
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM