Peter Handzuš Hokej

Vynovené Popradské líšky: Dresy s modrotlačou pokrstili výhrou

V siedmom kole Extraligy žien si Popradské líšky bez problémov poradili so súperkami zo Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Vynovené Popradské líšky: Dresy s modrotlačou pokrstili výhrou
Foto: Peter Handzuš

Popradské líšky nastúpili na zápas proti ŽHKm Zvolen v nových svetlých dresoch, v ktorých budú hrávať domáce zápasy. Dresy s prvkami modrotlače sa páčia nielen dievčatám. „Sme pekne oblečení, dúfam že tak pekný hokej budeme hrať aj naďalej,“ povedal s úsmevom tréner ŽHK Poprad Milan Skokan.

Po minulotýždňovej prehre 1:4 v Prešove museli Popradčanky odohrať zápas sústredene a bez chýb. Na prvom mieste v tabuľke sa im nezadržateľne vzďaľujú hokejistky ŠKP Bratislava, ktoré v tejto sezóne ešte nepocítili trpkosť prehry. Líšky prišli o body práve v Bratislave a v Prešove. Na lavičke chýbalo pre stužkové, kolóny pod Strečnom a povinnosti v chlapčenských ligách viacero dievčat, a tak zápas odohrali líšky len na dve päťky. „Začiatok tomu nenasvedčoval, že to bude také jednoznačné, ale postupom času sme Zvolen prevýšili kondične a potom aj po hernej stránke. Dievčatá dali pekné góly, mali sme jasnú prevahu a naša výhra je zaslúžená,“ skonštatoval po zápase domáci tréner.

Zdroj: YouTube.com

Prvý raz sa do brány Popradských líšok postavila brankárka Vanessza Horvathová. Legionárka z Maďarska je ďalšou posilou na pozícii gólmanky po odchode Janky Budajovej do Česka. Z devätnástich striel, ktoré na ňu v stretnutí vyslali Zvolenčanky, neskončila v popradskej sieti žiadna. „Videl som ju dnes prvýkrát na ľade. Myslím, že sa zapísala dobre, mala niekoľko dobrých zásahov,“ dodal tréner Milan Skokan.

Foto: Peter Handzuš

Popradské líšky – ŽHKm Zvolen 10:0 (2:0, 4:0, 4:0)
Góly: Majeríková 2, Šulíková Laura 2, Klembalová 2, Gorecká 2, Novotná, Šulíková Alžbeta,

Popradské líšky - ŽHKm Zvolen 10:0
59
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM