Správy

Vyskytli sa aj komplikácie: TAKTO prebieha rekonštrukcia horského priechodu Vernár, FOTO

Aj napriek komplikáciám, ktoré sa počas výstavby vyskytli, sa harmonogram prác na predmetnej stavbe darí dodržiavať.

Ilustračný obrázok k článku Vyskytli sa aj komplikácie: TAKTO prebieha rekonštrukcia horského priechodu Vernár, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Na horskom priechode Vernár v okrese Poprad počas jesene naplno pokračujú práce na rekonštrukcii cesty I/66.

Aktuálne stavbári zakladajú oporné múry na pilotách.

Následne sa realizuje aj zhotovenie základov a driekov oporných múrov. Potvrdil to Martin Guzi, hovorca Slovenskej správy ciest (SSC), ktorá je investorom stavby.

„Zhotoviteľ pokračuje aj rekonštrukciou jednotlivých priepustov na konkrétnych častiach stavby. Konkrétne procesy výmeny neúnosného podložia a jeho hutnenie na požadované parametre prebiehajú za plnej premávky v jednom jazdnom pruhu, čo najviac obmedzuje už aj tak sťaženú dopravu,“ priblížil Guzi.

Vyskytli sa komplikácie

Cestnú premávku na mieste regulujú tri dočasné semafory.

Od začiatku augusta je horský priechod pre nákladné vozidlá, ktorých okamžitá dĺžka vrátane nákladu presahuje desať metrov, uzavretý.

Hovorca SSC ubezpečil, že aj napriek komplikáciám, ktoré sa počas výstavby vyskytli, sa harmonogram prác na predmetnej stavbe darí dodržiavať.

Dodal, že práce realizované súbežne na viacerých úsekoch stavby sú vzájomne prepojené a ich postupnosť určuje technologický postup.

Okrem samotnej cesty pokračujú stavbári aj v intraviláne obce, konkrétne pripravujú podklad vozovky pre následné preloženie a vybudovanie inžinierskych si­etí.

Vyžiada si to 17,5 milióna eur

„Takisto sa v obci začalo s realizáciou chodníkov,“ doplnil Guzi.

Horský priechod Vernár prechádza rozsiahlou rekonštrukciou, SSC odovzdala stavenisko zhotoviteľovi v apríli. Konkrétne ide o cestu I/66 Popová – Hranovnica, v prvej etape sa obnoví viac ako osemkilometrový úsek z hranice okresu cez horský kopec až po koniec obce Vernár smerom na Hranovnicu.

Práce potrvajú dohromady približne 24 mesiacov s výlukou počas zimy a vyžiadajú si celkovo 17,5 milióna eur. Projekt je financovaný z európskych fondov. „Na stavbe zatiaľ žiadne vážne prekvapenia neregistrujeme,“ uzavrel hovorca.

Zdroj: Facebook.com/Bobby MB Shmurda
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM