Monika Vengrínová Samospráva

Vysoké Tatry a Štrba bez zmeny: Na primátorských stoličkách ostávajú Ján Mokoš a rekordman Michal Sýkora

Štvrté volebné obdobie po sebe bude na čele Vysokých Tatier stáť Ján Mokoš. Neuveriteľné deviate Michal Sýkora, ktorý naďalej ostáva prvým mužom Štrby. Je tak rekordmanom v komunálnych voľbách na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Vysoké Tatry a Štrba bez zmeny: Na primátorských stoličkách ostávajú Ján Mokoš a  rekordman Michal Sýkora
Zdroj: TASR

Podľa neoficiálnych výsledkov Ján Mokoš len tesne, o viac ako sto hlasov, v sobotňajších komunálnych voľbách porazil nezávislého Alexandra Gálfyho. Staronový primátor sa o hlasy voličov uchádzal taktiež ako nezávislý.

„Je to veľký záväzok voči občanom, ktorí mi dali dôveru, aby sme pokračovali v rozpracovaných projektoch a rozvoji mesta a teším sa na ďalšiu spoluprácu. Táto dôvera je pre mňa záväzkom, avšak musím povedať, že na ďalšie štyri roky sa teším, práca s ľuďmi je výnimočná,“ uviedol Mokoš.

Rekordmanom v komunálnych voľbách na Slovensku je starosta obce Štrba Michal Sýkora, ktorému dali občania dôveru už po deviaty raz za sebou.

„Ja som pôvodne ani nechcel kandidovať, rozhodol som sa opäť vstúpiť do komunálnych volieb kvôli univerziáde, ktorá sa má na budúci rok konať aj vo Vysokých Tatrách,“ zdôraznil Sýkora s tým, že sa teší na nasledujúce štyri roky a verí, že bude mať dostatok síl, aby obnovil celý športový areál na Štrbskom Plese a dotiahol tam významné celoeurópske, prípadne celosvetové športové podujatie. V sobotu porazil jediného protikandidáta, 25-ročného Dávida Kičina, ktorý sa rovnako ako Sýkora uchádzal o hlasy voličov ako nezávislý kandidát.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM