Správy

Vysoké Tatry avizujú zmenu spôsobu parkovania: Domáci majú byť zvýhodnený

V meste Vysoké Tatry sa pripravuje systém rezidentského systému parkovania. Pilotne v lokalite sídliska v Tatranskej Lomnici.

Ilustračný obrázok k článku Vysoké Tatry avizujú zmenu spôsobu parkovania: Domáci majú byť zvýhodnený
Zdroj: TASR

Mesto Vysoké Tatry spustilo online registráciu do pilotnej zóny rezidentského systému parkovania v lokalite sídliska v Tatranskej Lomnici. Informuje o tom na svojom webe mesto Vysoké Tatry s tým, že parkovanie v meste predstavuje dlhodobý problém a cieľom je postupne ho vyriešiť tak, aby prednosť v parkovaní mali obyvatelia mesta.

Regulované parkovanie jednoznačne zvýhodňuje miestnych obyvateľov pred návštevníkmi mesta prichádzajúcimi kvôli turistickým, rekreačným, športovým a iným podobným cieľom,“ uvádza sa na webe mesta. Zároveň samospráva tvrdí, že sa pomôže „upratať verejný priestor tak, aby chodník slúžil primárne chodcom a aby autá neparkovali na zeleni a neničili ju.

Regulácia má podľa mesta znížiť počet áut v lokalite, čo pozitívne pocítia aj motoristi, ktorí ľahšie nájdu miesto na zaparkovanie.

Zlepší sa bezpečnosť na chodníkoch a cestách. Vytvoria sa lepšie podmienky pre peších a cyklistov,“ píše sa na webe mesta Vysoké Tatry. Zároveň mesto informuje, že systém rezidentského parkovania bude nabiehať postupne, pričom sa začne v Tatranskej Lomnici a následne sa rozšíri aj do ďalších častí mesta.

„Pre účely komplexného zhodnotenia a posúdenia súčasného stavu statickej dopravy v časti mesta Tatranská Lomnica je potrebné okrem iného zistiť aj potrebu parkovacích miest vymedzených pre rezidenčné parkovanie,“ uviedlo mesto s tým, že preto sa obracia na obyvateľov so žiadosťou o vyplnenie registračného formulára o rezidentské parkovacie miesto.

Bližšie informácie k pilotnému projektu rezidenčného parkovania sú zverejnené na webe mesta Vysoké Tatry. Registrácia je spustená do 30. júna.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM