Martin Sýkora Iné športy

Vysoké Tatry budú v pohybe aj počas jesenných a zimných mesiacov!

Pre milovníkov behu pripravili organizátori v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry a Združením cestovného ruchu Vysoké Tatry už 7. ročník Zimnej bežeckej série.

Ilustračný obrázok k článku Vysoké Tatry budú v pohybe aj počas jesenných a zimných mesiacov!
5
Galéria
Zdroj: OOCR Región Vysoké Tatry

Peter Végh zo športového klubu SportTatry.sk informoval, že sériu odštartujú v sobotu (10.11.) pretekmi Steeplechase v Tatranskej Lomnici. „Ako už samotný názov naznačuje, nebude to iba o behu. Na pretekárov čaká prekážková dráha v jazdeckom areáli v Tatranskej Lomnici. Beh si spestria o preskoky cez pevné prekážky,“ ozrejmil Végh s tým, že súťažiaci si zmerajú sily na trati dlhej sedem kilometrov v mužskej a štyri kilometre v ženskej kategórii. Steeplechase Run je prvým kolom bodovanej bežeckej série, ktorá pozostáva zo štyroch pretekov. Trasy a ich profily sú nastavené tak, aby čo najviac preverili všestrannosť pretekárov počas celej Zimnej bežeckej série. „Siedmy ročník podujatia opätovne kombinuje behy v rôznych časoch a zaujímavých lokalitách regiónu Vysokých Tatier. Pretekári sa v druhom kole 10. decembra presunú do Štrby, kde ich čaká nočný beh okolo zaniknutej stredovekej osady Šoldov. Tretie kolo štartuje 12. januára 2019 pri východe slnka v areáli golfového rezortu Black Stork v Tatranskej Lomnici a vo štvrtom kole budú musieť účastníci absolvovať beh do vrchu z Tatranskej Polianky na Sliezsky dom, s celkovým prevýšením temer 700 metrov. V rámci finálového kola budú 9. februára vyhlásení aj celkoví víťazi série,“ dodal Végh.

Zdroj: OOCR Región Vysoké Tatry

Okrem Zimnej bežeckej série sa počas tretieho januárového víkendu uskutočnia aj ďalšie dve športové podujatia pre širokú verejnosť. V sobotu 19. januára organizuje Sportcentrum Galfy nočné preteky Vertical Grand Tour, kde si svoje sily na zjazdovke v Tatranskej Lomnici vzájomne zmerajú skialpinisti, bežkári a bežci. „Nedeľa 20. januára bude zase patriť vyznávačom bežeckého lyžovania. Na Štrbskom Plese sa bude v réžii Športového klubu Štrba konať VI. ročník populárnych verejných pretekov Štrbské bežky,“ uzavrel program Végh.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM