Monika Vengrínová Rôzne Rôzne

Vznikne v našom meste až 200 pracovných miest? O Poprad sa zaujíma špičková IT firma!

Nové impulzy do ekonomického rozvoja Popradu by mohla priniesť firma, ktorá sa u nás zaujímala o možnosti etablovania, i kórejská obchodno-investičná agentúra hľadajúca možné formy spolupráce medzi popradskými a kórejskými firmami.

Ilustračný obrázok k článku Vznikne v našom meste až 200 pracovných miest? O Poprad sa zaujíma špičková IT firma!
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

O možnosti etablovania v Poprade sa informovala špičková firma z oblasti IT technológi. Vedenie mesta Poprad pripravilo pre zástupcov spoločnosti prezentáciu nehnuteľností, ktoré je pripravené na tento účel ponúknuť.

„Zaujímajú sa o Poprad, mohli by k nám priniesť 200 pracovných miest v IT technológiách, takže hľadáme pre nich vhodný priestor. V hre je ale aj ďalšie mesto, takže uvidíme,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko. Potencionálny investor sa okrem nehnuteľností zaujímal aj o úroveň školstva, možnosti bývania a kultúrno -spoločenského vyžitia v Poprade.

„Sľúbili sme, že s budeme snažiť do Popradu pritiahnuť pracovné miesta s vyššou pridanou hodnotou, aby nám mladí ľudia z mesta neodchádzali. Rokujeme aj s ďalšími špičkovými firmami, snažíme sa ich presvedčiť, že v našom meste má tento priemysel všetky predpoklady na úspešný rozvoj,“ doplnil 1.viceprimátor Igor Wzoš.

Do Popradu pricestoval i riaditeľ kórejskej obchodno- investičnej agentúry KOTRA – Kyuchu Paul Choi. „Jeho poslaním je zmapovať naše stredne veľké firmy a možné formy spolupráce,“ uviedol popradský primátor, ktorý hosťa privítal na pôde mestského úradu. „Dôvodom mojej návštevy je nadviazať kontakty medzi popradskými a kórejskými firmami. Myslím, že Poprad má možnosti na rozvoj automobilového priemyslu, informačných technológií, cestovného ruchu. Určite by sa našli spoločnosti, s ktorými by Kórea mohla spolupracovať,“ uviedol Kyuchu Choi.

Riaditeľa agentúry veľmi zaujal aj projekt mesta Poprad ako SMART CITY. Keďže kórejské firmy sú v tejto oblasti veľmi ďaleko, ponúkol mestu pomocnú ruku aj v tejto oblasti. Kyuchu Choi sa v Poprade cítil veľmi dobre. „Určite sa tu ešte vrátim. Pracovne i s rodinou. Dôležitý je prvý dojem. A ten prekonal všetky moje očakávania. Bol veľmi veľmi pozitívny,“ uzavrel riaditeľ agentúry.

Môže vás zaujímať:

Dobré správy pre Spiš: Na obzore je nový investor. Chce vybudovať závod a zamestnať až 500 ľudí!

PREHĽAD ako šitý pre Popradčanov: Pozrite, aká práca sa dá u nás aktuálne zohnať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM