Rôzne

Waze prichádza s novinkou: Pridáva navrhovanie trasy podľa zakúpenej diaľničnej známky

Navigácia Waze naberá na popularite. Komunitné funkcie lákajú stále viac vodičov. Spoločnosť teraz prichádza s užitočnou novinkou.

Ilustračný obrázok k článku Waze prichádza s novinkou: Pridáva navrhovanie trasy podľa zakúpenej diaľničnej známky
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Obľúbenú navigačnú aplikáciu Waze netreba bližšie predstavovať. Až do tejto chvíle ste si pri plánovaní svojej cesty mohli iba zakázať či povoliť spoplatnené úseky. Po novom bude aplikácia ešte šikovnejšia.

„Pokiaľ sa napríklad vyberiete z Bratislavy do Brna a máte zakúpenú iba slovenskú diaľničnú známku, aplikácia to zohľadní a vypočíta trasu po českú hranicu po diaľnici a neskôr vás nasmeruje na bezplatné cesty,“ informuje portál fony.sk.

Doteraz sa tak pravidelne stávala situácia, kedy ste mali zakúpenú diaľničnú známku v jednej z krajín, cez ktoré prechádzate. Zaškrtli ste možnosť „Vyhnúť sa diaľniciam“ a aplikácia Waze vás navigovala mimo spoplatnených úsekov. Dokonca aj v krajine, kde ste mali známku zakúpenú. Zdá sa, že podobným situáciám odzvonilo.

Podľa fony.sk ešte nie je známy presný termín spustenia novinky. „Aj teraz si môžete v aplikácii pridať zakúpené známky, no Waze na to pri plánovaní trasy zatiaľ neberie zreteľ,“ informuje portál fony.sk.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Podľa odhadov by novinka mohla byť spustená už budúci týždeň. Ako dodal portál fony.sk: „O novej funkcionalite by sa mal používateľ dozvedieť po spustení aplikácie. Zobrazené pop-up okno ho vyzve, aby si v nastaveniach pridal kúpené diaľničné známky.“

Foto: ilustračné

Zdroj: fony.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM