Martin Sýkora Správy

Z Hágov na Štrbské pleso bez električky: Výluka potrvá niekoľko dní

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) v týchto dňoch informovali o ďalšej výluke, spôsobenej údržbou električkových tratí - trasa z Vyšných Hágov bez električiek.

Ilustračný obrázok k článku Z Hágov na Štrbské pleso bez električky: Výluka potrvá niekoľko dní

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) v dňoch 22. až 25. mája v čase od 8:00 do 14:00 hod. realizujú opravu železničnej trate TEŽ (Tatranských elektrických železníc) v úseku Vyšné Hágy – Štrbské Pleso. V dôsledku výlukových prác sú osobné vlaky v tomto úseku nahradené autobusovou dopravou (NAD).

Zamestnanci ŽSR počas výluk realizujú údržbu železničného zvršku, odstránia defektoskopické chyby a doplnením štrku upravia koľajové lôžko do požadovaného profilu. Zároveň sa výluka využije aj na revíziu a údržbu trolejového vedenia. ŽSR vykonávajú údržbu vo vlastnej réžii a s použitím vlastných strojov.

„ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dochádza v dôsledku vykonávanej údržby a opravy železničnej trate, a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach,“ uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.

Zdroj: ŽSR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM