Dominika Pacigová Rôzne

Z okresného kola na krajské: Seniori si zmerali sily v rôznych disciplínach

Seniorské družstvá bojovali na Krajských športových hrách seniorov v Poprade-Spišskej Sobote v areáli základnej školy.

Ilustračný obrázok k článku Z okresného kola na krajské: Seniori si zmerali sily v rôznych disciplínach
4
Galéria
Foto: Dominika Pacigová

Súťažili v osemčlenných družstvách, ktoré tvorili štyria muži, rovnaké zastúpenie mali i ženy. Každý absolvoval päť disciplín. Súťažilo sa v behu, streľbe zo vzduchovky, kope na futbalovú bránku i hode ručným granátom na cieľ. Ženy hádzali kriketovou loptičkou a muži guľou, čo diferencovalo obe pohlavia.

Premiéra v Poprade

Krajské športové hry seniorov oslávili prvé jubileum. Písal sa už desiaty ročník. „Športové hry sa stali tradíciou. Organizácia podujatia bola jednoduchšia, keďže družstvá vedeli, čo ich čaká. Našou úlohou bolo pripraviť športoviská, zorganizovať rozhodcov a športovať,“ vysvetlil predseda Okresnej organizácie JDS v Poprade Ján Surmík. Hry sa konali v Poprade prvýkrát. „Chceli sme, aby seniorskí športovci prišli pod Tatry. Okolité prostredie je nádherné a počasie nám taktiež prialo. Teší ma, že seniori majú záujem športovať,“ uviedol predseda Mestskej organizácie JDS v Poprade Fabián Gordiak.

Foto: Dominika Pacigová

Súťaživosť i zábava

Jednotlivé družstvá sa snažili podať čo najlepší výkon. Reprezentovali svoj okres. „Špeciálne sme sa nepripravovali. Zistili sme, že máme problém so vzduchovkami. Neprišli sme si pre prvenstvo, ale zabaviť sa a zašportovať si,“ prezradil Ján Ferko z OO JDS z Levoče. „Podujatie hodnotím na výbornú, bolo skvele pripravené. Vybrali sme seniorky a seniorov, ktorí mali záujem predstaviť sa na športovom poli, aj keď sa dnes už nevenujú tomu, čo bolo súčasťou disciplín. Naším cieľom bolo dôstojne reprezentovať okres Poprad, čo sa aj podarilo,“ pridal sa predseda ZO JDS vo Svite Miroslav Jurčák.

Foto: Dominika Pacigová

V Bardejove sa stretnú najlepší

Pohyb je v každom veku dôležitý a pre zdravie človeka prospešný. „Je potrebné, aby sa seniori hýbali. Keď sa nehýbu, stuhnú im svaly i kĺby. Pohyb nikomu neublíži, ale naopak, pomôže. Tejto filozofie by sme sa mali držať,“ dodal Surmík. Pri organizácii podujatia zohrávala významnú rolu dôsledná príprava i zváženie podmienok. „Každý rok organizujeme krajskú súťaž v inom meste. Seniori si zašportujú a majú možnosť navštíviť iné miesta. Verím, že takéto akcie budeme organizovať aj v budúcnosti,“ uzavrel podpredseda Krajskej organizácie Jozef Chalupa s tým, že celoslovenské kolo sa bude konať v Bardejove, kde bude šestnásť športovcov reprezentovať Prešovský kraj.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM