Dominika Pacigová Basketbal

Z regionálneho kola na celoslovenské: Ďalší úspech žiakov v basketbale

Malých basketbalistov charakterizuje bojovnosť, dravosť a chcenie. V silnej konkurencii sa na celoslovenskom finále žiakov základných škôl v basketbale 3x3 dokázali presadiť.

Ilustračný obrázok k článku Z regionálneho kola na celoslovenské: Ďalší úspech žiakov v basketbale
3
Galéria
Zdroj: Facebook

Po náročných zápasoch sa žiaci a žiačky ZŠ Komenského Svit zúčastnili celoslovenského finále pod vedením trénera Ladislava Kralinského. Basketbal začal trénovať pred viac ako ôsmimi rokmi, no spočiatku pôsobil ako asistent. V súčasnosti venuje väčšinu svojho času chlapčenským kategóriám.

Výber najšikovnejších

Minibasketshow začína regionálnym kolom, ktoré sa hrá v rôznych mestách na Slovensku. „Už na prvé kolo sme sa pripravovali tak, aby sme sa umiestnili čo najlepšie. Odohrali sme ho v Spišskej Novej Vsi a s radosťou môžem povedať, že víťazne. Následne sme postúpili na celoslovenské kolo, ktoré sa konalo v Poprade,“ prezradil Ladislav Kralinský, ktorý je trénerom družstiev zúčastňujúcich sa celoslovenských kôl už tretí rok. Tréner vyberal hráčov na základe šikovnosti, rýchlosti, agilnosti a basketbalových schopností. „Na súťaž sme sa pripravovali od októbra. Žiakov, s ktorými som pracoval, som poznal veľmi dobre a vedel som z nich vybrať tých najšikovnejších. Podľa výsledku to vyzerá tak, že sa výber podaril,“ skonštatoval s úsmevom.

Zdroj: Facebook

Cesta za úspechom

Do každého zápasu išli s cieľom vyhrať. Tímová práca je pri kolektívnom športe nesmierne dôležitá. „Šport je aj o napätých situáciách, ktoré spôsobujú sklamanie i nervozitu. Žiaľ, bez toho to nejde. Športovci si musia prejsť týmito situáciami, aby mohli podávať maximálne výkony. Moji zverenci sa navzájom podporovali a povzbudzovali, bol som na nich hrdý,“ dodal mládežnícky tréner. Cesta za úspechom nebola jednoduchá. Školáci sa stretli so silnými a kvalitnými súpermi.

„Museli sme sa sústrediť na každé stretnutie. Postup z regionálneho kola na slovenské ma potešil, pretože konkurencia bola skutočne veľká,“ povedal s tým, že jediný zápas, ktorý prehrali, bol so súperom z Banskej Bystrice.

Zdroj: Facebook

Vydarený záver

Víťazom finále sa bez zaváhania stali žiaci zo ZŠ Juraja Fándlyho zo Serede. Druhé miesto obsadila ZŠ Ďumbierska z Banskej Bystrice. Tretie miesto si vybojovala ZŠ Komenského Svit. „Osobne si myslím, že náš tím dokázal niečo neuveriteľné. Všetky družstvá mali športovcov, ktorí sa basketbalu venujú. U nás to tak nebolo a myslím si, že žiaci sú všestranne zameraní. Bojovali sme od začiatku do konca a prinieslo nám to vytúžené ovocie. Boj o tretie miesto skončil so šťastným koncom pre nás a eufória nami lomcovala aj nasledujúce dni,“ uzavrel Ladislav Kralinský.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM