Peter Handzuš Správy

Zábava na Viva Italia graduje: Víkend odštartoval koncertom Davide Mattioli

Tretí deň festivalu Viva Italia potešil Talianov aj Popradčanov. Výrazne sa oteplilo a na námestí to žilo, ako sa patrí.

Ilustračný obrázok k článku Zábava na Viva Italia graduje: Víkend odštartoval koncertom Davide Mattioli
36
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Po dvoch chladnejších dňoch to v piatok na Námestí sv. Egídia opäť žilo. Talianske stánky prilákali davy ľudí a gastrostánky praskali vo švíkoch. Podvečer sa divákmi zaplnilo aj priestranstvo pred pódiom, kde vystúpil taliansky spevák a šoumen Davide Mattioli so skupinou. Večer sa tak niesol v rytme nestárnucich talianskych hitov, na ktoré si Popradčania radi zatancovali. Spokojnosť neskýval ani organizátor festivalu Fabio Bortolini: “Ako sa to hovorí na Slovensku, že zábava graduje? Asi to je tak. Konečne sme zažili to, čo sme očakávali. Vidím, že aj ľudia sa tešia. Museli čakať dva dni, ale teraz je to super. Verím, že to takto vydrží až do konca.” Pozrite si video:

Zdroj: Dnes24.sk

Viva Italia pokračuje na Námestí sv. Egídia aj v sobotu 30.6.2018. Okrem Talianskeho trhu a gastrostanov je pripravený program pre deti ale aj pre starších. Festival sa prenesie aj do Spišskej Soboty, kde organizátori pripravili v podvečer pietnu spomienku na padlých na Piave. “Tento rok si pripomíname sté výročie ukončenia prvej svetovej vojny a pri tej príležitosti bude v Spišskej Sobote ceremoniál, na ktorý sa veľmi teším. Je to niečo, čo pre nás Talianov znamená veľa. No a večer bude na námestí záverečná párty. Na ňu sa teším tiež, lebo bude mať veľmi dobrý program,” dodal Fabio Bortolini.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM