Správy

Začalo sa zásadné obmedzenie pre vodičov: Na diaľnici pod Tatrami potrvá až do 13. júla

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) obnoví protikoróznu ochranu zábradlí na diaľničnom moste pri Mengusovciach. A to si vyžaduje obmedzenie pre vodičov.

Ilustračný obrázok k článku Začalo sa zásadné obmedzenie pre vodičov: Na diaľnici pod Tatrami potrvá až do 13. júla
Zdroj: TASR/Pavol Bendík

Od pondelka 17. júna od 7.00 h bude obmedzená doprava na diaľnici D1 pod Tatrami. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) totiž obnoví protikoróznu ochranu zábradlí na diaľničnom moste pri Mengusovciach.

Obmedzenie potrvá do 13. júla a práce budú realizovať v štyroch etapách. TASR o tom informovali z odboru marketingu a komunikácie NDS.

V prvej etape bude zriadené pracovisko v pravom jazdnom pruhu ľavého jazdného pásu v smere do Popradu, nasledovať bude ľavý pruh a potom pravý a ľavý pruh pravého jazdného pásu v smere do Prešova.

Diaľničiari apelujú

Doprava bude vedená vo voľnom jazdnom pruhu popri pracovisku, resp. vo vedľajšom pruhu.

NDS apeluje na motoristov, aby dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami a najmä rešpektovali rýchlostné limity.

„Záleží nám totiž nielen na bezpečnosti motoristov, ale aj na zachovaní bezpečnosti našich pracovníkov v teréne. Prosíme, buďte obozretní a ohľaduplní voči nim. Najčastejším dôvodom nehôd, často aj smrteľných, je totiž práve nepozornosť alebo nerešpektovanie predpísanej zníženej rýchlosti,“ uzatvára NDS.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM