Martin Sýkora Samospráva

Zacvičíte si medzi panelákmi: Na sídlisku Juh začali s výstavbou workout parku

Poprad má snahu kráčať s dobou. Na sídlisku Juh IV začala samospráva s výstavbou workout parku - miestom, kde budú obyvatelia tráviť voľný aktívne voľný čas.

Ilustračný obrázok k článku Zacvičíte si medzi panelákmi: Na sídlisku Juh začali s výstavbou workout parku
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Začiatkom júla by mal byť park k dispozícii pre fanúšikov aktívneho oddychu, ktorí majú v obľube cvičenie na čerstvom vzduchu s vlastnou váhou na rôznych lavičkách či hrazdách.

Jednotlivé prvky budú slúžiť na posilňovanie rôznych svalových partií v oblasti brucha, bedier, horných a dolných končatín a celkovému posilneniu a zlepšeniu kondície organizmu. „Chceme, aby ľudia mali možnosť športovať. Verím, že mladí i starší využijú tento park na to, aby sa mohli cítiť lepšie. Pretože, ako sa hovorí, ‚v zdravom tele, zdravý duch‘,“ poznamenal primátor Popradu Jozef Švagerko.

Park bude doplnený o prvky mestského mobiliáru, teda o parkové lavičky, odpadkové koše a informačnú tabuľu s popisom jednotlivých prvkov. Samospráva na tento zámer vyčlenila viac ako 38 820 eur. Prvé vonkajšie ihrisko s prvkami fitnes bolo v Poprade sprístupnené pre verejnosť v roku 2014 na Tomášikovej ulici.

Work out park Poprad výstavba 06/2017
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM