Monika Gécziová Šport

Žampa Cup na Štrbskom Plese: Slalom, pokus o zápis do SK knihy rekordov i autogramiáda

Už po šiestykrát sa na Štrbkom Plese uskutočnia preteky v paralelnom slalome pod názvom Žampa Cup. Preteky, ktoré organizujú bratia Žampovci, si užijú najmä deti.

Ilustračný obrázok k článku Žampa Cup na Štrbskom Plese: Slalom, pokus o zápis do SK knihy rekordov i autogramiáda
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Preteky v paralelnom slalome Žampa Cup sa každoročne konajú na Štrbskom Plese na konci zimnej sezóny. Ide najmä o detské preteky v kategóriách predžiaci a žiaci a určené sú deťom narodeným medzi rokmi 2003 až 2010.

„Preteky založili v roku 2014 bratia Andreas a Adam Žampovci a nakoľko štartovné sa vďaka sponzorom neplatí, ide o ojedinelé preteky, v ktorých nikto nemá čo stratiť, ale naopak len získať,“ uvádza sa na webe regiónu Tatry s tým, že sa platí len cena lístka v hodnote desať eur.

Žampa Cup sa usktuoční v nedeľu 24. marca v Interski na Štrbskom Plese. Registrácia účastníkov začína o 8:00 hodine. O hodinu neskôr sa prítomní pokúsia o zápis do Knihy slovenských rekordov v hromadnej jazde na lyžiach s maskotom Hugom z projektu Hodina deťom.

Samotné preteky budú trvať od 10:00 do 15:00 hodiny a o 15:30 príde na rad vyhodnotenie a odovzdávanie cien. O 16:00 sa môžete tešiť na autogramiádu bratov Žampovcov. A chýbať nebude ani tombola s výbornými cenami.

Súčasťou pretekov bude aj super finále Majstrovstiev Slovenska starších žiakov, a to pod záštitou Slovenskej lyžiarskej asociácie.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM