Monika Gécziová Kultúra

Zapálenie ohňa, aktivity pre deti či Martin Harich: Takýto festival sa chystá v Šuňave

Už piaty ročník letného gospelového festivalu Za jazerom láka priaznivcov pokojnej atmosféry a skvelej gospelovej hudby do Šuňavy. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Zapálenie ohňa, aktivity pre deti či Martin Harich: Takýto festival sa chystá v Šuňave
Zdroj: TASR

Festival Za jazerom sa v krásnej prírode tatranského podhoria v Šuňave bude konať už počas víkendu 14. až 15. júna. A okrem známych interpretov slovenskej i českej gospelovej scény sa návštevníci festivalu môžu tešiť aj na vystúpenie speváka Martina Haricha a zaujímavý sprievodný program, v ktorom si na svoje prídu aj tí najmenší.

Už v piatok sa návštevníci môžu zúčastniť svätej omše so živým prenosom rádia Lumen, po ktorej bude nasledovať divadelná scénka „O škodlivosti tabaku“ herca Michala Zajaca z Divadla Commedia Poprad. Večer zakončí vystúpením mladý spevák Martin Harich. Láka na festival jeden z organizátorov podujatia Lukáš Béreš.

Ako dodáva, hlavnou témou festivalu je opäť deň otcov, ktorí pripadá na nedeľu , a ktorému je venovaný aj osvedčený rýchlokurz prežitia v manželstve, organizovaný Alianciou za rodinu. „Na festivale si určite prídu na svoje všetci členovia rodiny. Najmladších čaká Divadlo na hojdačke, Skautské mestečko, zvieratkovo, rafting na jazere, tvorivé dielne, či hasičské aktivity. Dospelí môžu pookriať na duši v rýchlokurze, potešiť sa z príjemnej gospelovej hudby či si vyskúšať svoje schopnosti v tvorivých dielňach,“ vymenúva lákadlá festivalu Béreš.

V rámci hudobného programu sa predstavia viacerí interpreti slovenskej gospelovej scény, ako Slnovrat, Kapucíni, kapela F6, acapella FOR YOU, skupina Peter Milenky band, ale i český spevák Pavel Helan. „Čerešničkou na torte bude príhovor otca Jána Buca, zapálenie festivalového ohňa a tombola,“ prezradil organizátor s tým, že celým festivalom budú sprevádzať moderátori Štefan Chrapa a Diana Rauchová. Vstup na podujatie je bezplatný.

„Nechceme organizovať festival, kam prídu ľudia „len vyresetovať“, ale chceme vytvoriť miesto so spoločenstvom, v ktorom každý načerpá silu do ďalších dní a podelí sa o ňu aj s ostatnými okolo seba,“ dodáva organizátor.

Viac info, ako i registračný formulár na festival nájdete na stránke Za jazerom.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM