Martin Sýkora Samospráva

Zariadenie pre seniorov na Komenského ulici v Poprade s novou oddychovou zónou

Centrum sociálnych služieb v Poprade odovzdalo svojim klientom do užívania oddychovú zónu pri Zariadení pre seniorov na Komenského ulici v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Zariadenie pre seniorov na Komenského ulici v Poprade s novou oddychovou zónou
Zdroj: Mesto Poprad

Zóna pre seniorov pri detskom ihrisku

Park ponúka seniorom priestor pre oddych a aktivity v rámci filozofie aktívneho starnutia. „V rámci oddychovej zóny sme vybudovali petangové ihrisko a ihrisko na ruské kolky, postavili altánok, vybudovali vyvýšené záhradné záhony, osadili lavičky a vysadili zeleň. Celý park je oplotený, čím sa vytvoril priestor pre slobodný pohyb klientov, ktorí trpia Alzheimerovým ochorením alebo ťažším stupňom stareckej demencie, čo dopomohlo, okrem iného, aj k eliminácii rizika úteku, či zablúdenia týchto klientov mimo zariadenia,“ uviedol riaditeľ Centa sociálnych služieb Poprad Jozef Košický. Celkové náklady na vybudovanie oddychovej zóny predstavovali sumu 32 322 eur. Zariadenie pre seniorov na Komenského ulici poskytuje sociálnu službu celoročnou pobytovou formou pre 97 klientov. Ďalšia oddychová zóna vyrastie aj pri Zariadení opatrovateľskej služby na Francisciho ulici.

Zariadenie pre seniorov Komenského Poprad 06/2018
7
Galéria

Ďalší minipark aj pre verejnosť

Pripravovaná zóna na Francisciho ulici rieši zhromažďovací priestor pre usporiadanie kultúrno-spoločenských podujatí, petangové ihrisko, umiestnenie prvkov outdoorového fitness senior parku, umiestnenie minigolfových dráh, umiestnenie okrasného jazierka s prístreškom, pietne alebo spomienkové miesto, spevnené plochy a komunikácie, v neposlednom rade výsadbu novej zelene.

„Park bude prístupný nielen pre klientov CSS, ale aj pre ostatných občanov mesta Poprad. Oddychová zóna bude ohradená a uzamykateľná, t. j. budú stanovené prevádzkové hodiny, kedy bude park prístupný verejnosti,“ informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Samotná realizácia zóny je predpokladaná v lete 2018. Mestské zastupiteľstvo mesta Poprad schválilo Centru sociálnych služieb v Poprade na výstavbu Oddychovej zóny pre seniorov za budovou Zariadenia opatrovateľskej služby na Francisciho ulici finančné prostriedky vo výške 180 tisíc eur.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM