Peter Handzuš Samospráva

Poslanci opäť rokovali: Pozrite si to naj zo zastupiteľstva

Na svojom 5. zasadnutí sa stretli poslanci Mestského zastupiteľstva. Zasadnutie malo až nečakane hladký a rýchly priebeh. Všetko sme sledovali ONLINE.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci opäť rokovali: Pozrite si to naj zo zastupiteľstva
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

9:00 Na zasadnutí zatiaľ chýbajú traja poslanci (E. Bohunická, M. Antaš a M. Baran)

9:05 Poslanci zobrali na vedomie kontrolu plnenia uznesení z predchádzajúcich zasadnutí Mestského zastupiteľstva mesta Poprad

9:06 Prišla E. Bohunická

9:10 Poslanci rýchlym tempom schvaľujú návrhy na prenájkom, predaj a zámenu nebytových priestorov a pozemkov.

9:20 Poslanci neschválili na návrh poslanca Igora Wzoša predaj nebytového priestoru o podlahovej ploche 260,84 m2 (kancelárie, salónik) v budove Reduty v Poprade, na Nám. sv. Egídia, súp. č. 44, postavenej na pozemku parc. č. 5/1, katastrálne územie Poprad do vlastníctva ďalšieho vlastníka nebytových priestorov v predmetnej budove, a to spoločnosti DARPOP, s. r .o. Poprad, Námestie sv. Egídia 44, 058 01 Poprad. Priestory chcú poslanci predať v dražbe.

9:24 Ostatné pozemky a nehnuteľnosti zatiaľ poslanci predávajú a vymieňajú bez pripomienok.

9:33 Obchodné centrum Forum – na jar sa začína s výstavbou – dokončenie do konca roka 2014 Primátor sa vyjadril, že by bol veľmi rád, keby sa stavby – Forum a Horse dokončili a tak by sa rád rozlúčil so svojou funkciou.

9:41 Závacká vystúpila so správou o sprísnených podmienkach za poskytovanie sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad – pri diabetickej a racionálnej strave dochádza k zvýšeniu ceny. Okrem stravnej jednotky sa ceny za poskytované služby nezvyšujú.

9:47 Návrh na prenájom malej telocvične v Spojenej škole na Letnej ulici pre CVČ Poprad bol schválený.

9:49 Návrh na delegovanie zástupcov Mesta Poprad do kontrolných a riadiacich orgánov HOKEJOVÉHO KLUBU ŠPORTOVÉHO KLUBU POLÍCIE POPRAD a Futbalového klubu Poprad bol schválený.

Mestské zastupiteľstvo mesta Poprad d e l e g u j e zástupcov Mesta Poprad do kontrolných a riadiacich orgánov športových klubov:

1. HOKEJOVÝ KLUB ŠPORTOVÝ KLUB POLÍCIE POPRAD

  1. Peter Gapa – člen revíznej komisie,
  2. Ing. Marián Barilla – člen správnej rady,
  3. PaedDr. Mária Vojtaššáková – členka správnej rady.

2. Futbalový klub Poprad

  1. Mgr. Dušan Nebus – člen správnej rady,
  2. JUDr. Stanislav Baran – člen kontrolnej a revíznej komisie.

9:50 prišiel Milan Baran

9:52 parkovné na miestnej komunikácii ulica Bernolákova, v úseku od križovatky s ulicou Slovenského odboja po križovatku s ulicou Alžbetinou budú oslobodení klienti Okresného riaditelstva Policajného zboru, Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade, a to v čase vymedzenom stránkovými hodinami – v čase povinnosti registrácie vozidiel orgánmi Policajného zboru (hlavne prihlasovanie vozidiel do evidencie, vyraďovanie vozidiel z evidencie, zmeny v evidencii vozidiel) a s tým súvisiace povinné pristavenie vozidla k obhliadke

9:55 Schválený návrh na doplnenie ďalšieho člena komisie na ochranu verejného záujmu pri Mestskom zastupiteľstve mesta Poprad Ing. Mariána Barillu.

9:58 Náčelník Mestskej polície v Poprade podal správu o zistených priestupkoch a o ich riešení Mestskou políciou Poprad.

9:59 Hlavná kontrolórka mesta Poprad podala správu o vykonaných kontrolách.

10:03 Poslanec Baran – slabé osvetlenie priechodov pre chodcov a autobusovej zastávky v mestskej časti Kvetnica – žiadosť o vykonanie rokovania k tomuto problému Prednostka mestkého úradu upozorňuje na to, že mesto nevlastní tieto pozemky, zrejme ich bude musieť prenajať. Primátor sa vyjadril, že problém sa bude riešiť.

5. zasadnutie MsZ
3
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM