Martin Sýkora Samospráva

Dôvodová správa rozosmiala poslancov: Oplotenie štadióna to neovplyvní

Pôvodne dobre myslená myšlienka môže dvihnúť kútiky aj popradským poslancom. Väčšinou živé diskusie plné argumentov sa v určitom momente zmenia na úsmev.

Ilustračný obrázok k článku Dôvodová správa rozosmiala poslancov: Oplotenie štadióna to neovplyvní
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci popradského mestského zastupiteľstva sa počas rokovania dostali k bodu Návrh na zaradenie novej investičnej akcie Futbalové ihrisko Stráže. Každý návrh obsahuje aj dôvodovú správu, ktorá vysvetľuje, prečo by sa mal návrh prijať alebo neprijať.

Opúšťanie ihriska a kolízne situácie

Oplotenie futbalového ihriska v mestskej časti Stráže muselo ísť dolu, keďže kvôli susediacemu potoku sa na brehu vykonávali protipovodňové opatrenia. Zdôvodnenie výstavby nového oplotenia napísal predkladateľ návrhu nasledovne: Futbalový štadión nutne potrebuje zrealizovať oplotenie, zabraňujúce opúšťanie hráčov z vymedzeného priestoru a zabráneniu kolíznym situáciám s okolím. Z tohto dôvodu je potrebné vypracovanie projektovej dokumentácie oplotenia štadióna.

Na správu reagoval poslanec Peter Gápa s otázkou, ako budú po vybudovaní plota hráči opúšťať ihrisko a aké hrozia na strážskom futbale kolízne situácie. „Oplotenie je forma, ako deti uvidia, kde je vymedzený priestor,“ vysvetlil Ľuboslav Mlynarčík z odboru urbanizmu a priestorového plánovania popradského mestského úradu. „Som rád, že budujeme ploty na ihriskách a nie proti utečencom,“ nadniesol situáciu viceprimátor Igor Wzoš.

PREČÍTAJTE SI AJ: Poprad kúpil budovu, ktorá rozdelila zastupiteľstvo: Poslancom chýba jasný zámer

Zakreslenie na cudzích pozemkoch

To však v zdanlivo jednoduchom návrhu na investičnú akciu nebolo všetko. V prílohe k návrhu spracovateľ návrhu uviedol nesprávnu polohu. Plot bol v pláne navrhnutý na pozemkoch, ktoré nepatria mestu. „V návrhu a situačnom riešení je bod, ktorý je na cudzom pozemku. Plot treba zadať na našich pozemkoch,“ vystúpil poslanec Rudolf Kubus.

Primátor ubezpečil poslancov, že materiál bude pri spracovaní uvedený na správnu mieru s tým, že poslanci investičnú akciu schválili.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM