Marián Handzuš Od Vás

Zbierka na monitor vitálnych funkcií úspešne ukončená

V štyroch extraligových zápasoch aktivisti hokejového klubu vyzbierali celkom 1 741 EUR.

Martin Žákovič

Hokejový klub HK POPRAD pripravil na úvod extraligovej sezóny svojim fanúšikom milé prekvapenie, keď vstupné na prvé štyri domáce duely kamzíkov stálo len symbolický 1 cent. Vedenie klubu počas tohto obdobia pripravilo i charitatívnu akciu, počas ktorej pri vstupe na zimný štadión mohli fanúšikovia hodiť do urny dobrovoľné vstupné, ktoré je určené na zakúpenie monitoru vitálnych funkcií na oddelenie Centrálneho príjmu popradskej nemocnice.

„V štyroch extraligových zápasoch aktivisti hokejového klubu vyzbierali celkom 1 741 EUR. Slávnostné odovzdanie finančného daru sa uskutoční v piatok 1. októbra priamo na ľadovej ploche zimného štadióna počas zápasu kamzíkov s Martinom,“ informoval charitatívny aktivista Marián Barilla, ktorý si nenechal ujsť príležitosť osloviť popradských fanúšikov k úspešnému zavŕšeniu akcie počas záverečného dňa. „Táto zbierka je rovnako ako tie, ktoré som absolvoval v minulosti, pozitívnou myšlienkou solidarity a dobročinnosti. Zariadenia, ako sú nemocnice, neustále bojujú s nedostatkom financií. Uvedený prístroj, na ktorý prispeli mnohí dobrosrdeční Popradčania, môže práve nejednému z nich zachrániť zdravie alebo dokonca aj život. Zbierku považujem za veľmi ušľachtilú vec a veľmi rád som sa jej zúčastnil,“ doplnil M. Barilla.

V záverečný deň akcie boli aktivisti svedkami rekordnej sumy, ktorú vhodil do urny návštevník prichádzajúci tesne pred ukončením zbierania. Bol ním Branislav Švec z Popradu, ktorý venoval do zbierky rovnú 100-eurovú bankovku. „Sledoval som priebežné výsledky charitatívnej akcie a na ich základe sme si spolu s našim okresným tímom strany SaS povedali, že ukážeme všetkým, že Popradčania vedia byť aj štedrí a vedia si navzájom pomáhať. Bola to tá správna chvíľa urobiť dobrú vec,“ ozrejmil B. Švec.

V konečnom dôsledku bol však rovnako dôležitý každý jeden príspevok. Kým vedenie HK Poprad prejavilo cit pre spoločensky prospešnú akciu, boli to fanúšikovia a návštevníci domácich zápasov Popradu, ktorí sa svojimi príspevkami pričinili o úspech celej charitatívnej zbierky. A práve tým patrí v mene všetkých veľká vďaka. „V priebehu akcie sme mali niekoľko štedrých darcov, ktorí neváhali vložiť do urny aj papierové bankovky rôznej hodnoty. Poďakovanie však patrí všetkým ľuďom, ktorí prispeli do zbierky akoukoľvek sumou, pretože tým prejavili veľkú dávku dobrej vôle a spolupatričnosti,“ dodal na záver M. Barilla.

Na fotke: Marián Barilla pri zbieraní finančných príspevkov počas záverečného dňa.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM