Martin Sýkora Iné športy

Žiacka liga mesta Poprad korunovala stolonotenisových šampiónov

Pätnásty ročník dlhodobej športovej súťaže je v plnom prúde. Vo štvrtok 7. decembra sa v telocvični ZŠ s MŠ Poprad - Matejovce rozdávali prvé medaily.

Ilustračný obrázok k článku Žiacka liga mesta Poprad korunovala stolonotenisových šampiónov
Zdroj: TASR

Stolný tenis, malý futbal, minifutbal, minibasketbal, basketbal, vybíjaná, volejbal. Široká paleta športov, do ktorých sa v aktuálnom kalendárnom roku zapojilo deväť z pätnástich základných škôl v meste. „Pravidelná hra, radosť zo zápasov a turnajov, vzťah k pohybu. Systematická práca telocvikárov či iných kompetentných, ktorí svojim dielom dotvárajú mozaiku skladačky. Toto sú faktory, čo vedú našu mládež, aby si budovala lásku k športu. A práve na tom je postavená myšlienka Žiackej ligy,“ vysvetlil referent mládeže a športu a zároveň koordinátor Žiackej ligy mesta Poprad (ŽLMP) Peter Procházka.

O motiváciu majú školáci postarané aj vďaka významnej podpore mesta a OZ Zober loptu, nie drogy. „Prvým tohtoročným zlatým klincom v programe ŽLMP bol stolný tenis. Na finále merala cestu vzácna návšteva z Košíc pani Chovaníková, riaditeľka spomínaného občianskeho združenia. Mladým športovcom priniesla tričká, rakety, kľúčenky či iné drobnosti,“ informoval Procházka.

Foto: Martin Sýkora

Športová stránka podujatia uspokojila. „Vo finále predviedli žiaci výkony na hranici možností a potešili učiteľov. Samozrejme, účasť a celkové zapojenie škôl do projektu Žiackej ligy by mohla a mala byť vyššia. Je to vec, na ktorej budeme do budúcna pracovať,“ uzavrel Procházka z odboru školstva mládeže a športu MsÚ v Poprade.

Výsledky ŽLMP stolný tenis:

dievčatá:
1. ZŠ s MŠ Dostojevského
2. Spojená škola Letná
3. ZŠ s MŠ Jarná
4. ZŠ s MŠ Komenského

chlapci:
1. Spojená škola Letná
2. ZŠ s MŠ Matejovce
3. ZŠ s MŠ Spišská Sobota
4. ZŠ s MŠ Tajovského

Foto: Ilustračné

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM